Nedjelja, 19. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Opernim gala programom zatvorene 65. Igre

26.08.2014.


Zatvaranje 65. Dubrovačkih ljetnih igara obilježio je Opera gala koncert u izvođenju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića, s vodećim svjetskim baritonom Željkom Lučićem i sopranisticom Lanom Kos, u sklopu Vip programa i u suradnji s Gradom Zagrebom sinoć, 25. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha.

 

 

 

Pred brojnom festivalskom publikom ispred crkve sv. Vlaha izvedena je uvertira opere Moć sudbine (La forza del destino), baletna glazba iz opere Macbeth, a jedan od vodećih svjetskih baritona, možda i prvi verdijanski bariton, Željko Lučić izveo je ariju Eri tu iz Krabuljnog plesa (Un ballo in maschera), O prodi miei iz Nabucca i ariju kralja iz opere Macbeth, dok je sopranistica Lana Kos izvela ariju Violette E strano iz Traviate. Solisti su zajednički nastupili s duetom Madamigella Valéry također iz Traviate.

 

 

 

Nakon koncerta uslijedila je dodjela Nagrade Orlando Nevi Rošić za najbolje umjetničko ostvarenje na ovim Igrama u dramskom programu i Hrvatskom baroknom ansamblu za glazbeno ostvarenje. 65. Dubrovačke ljetne igre su potom zatvorene cermonijom u kojoj je izostalo spuštanje zastave Libertas s Orlandova stupa, već je Festivalski dramski ansambl, uz Poskočicu skladatelja Đela Jusića u izvođenju Zagrebačke filharmonije i Folklornog ansambla Linđo, razvučenu zastavu pronio prostorom ispred crkve sv. Vlaha.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja