Petak, 24. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Najveća umjetnička dostignuća 65. Igara nagrađena Orlandom

26.08.2014.


Hrvatska radiotelevizija proglasila je pobjednike i dodijelila ovogodišnje Nagrade Orlando za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu festivalskog programa Nevi Rošić i Hrvatskom baroknom ansamblu, sinoć, 25. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha, nakon završetka koncerta koji je obilježio zatvaranje 65. Dubrovačkih ljetnih igara.

  

Ocjenjivački sud Nagrade Orlando za dramski program u sastavu: Željka Turčinović - predsjednica, Hrvoje Ivanković i Davor Mojaš – članovi, jednoglasno je odlučio dodijeliti Nagradu Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu 65. Dubrovačkih ljetnih igara Nevi Rošić, za ulogu Giuliettine dadilje, u postavi Shakespearovog Romea i Giuliette, premijerno prikazanoj 25. srpnja 2014., u ljetnikovcu Skočibuha, u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla. Njezina gluma bila je spoj životne punoće, psihološke uvjerljivosti i komičkih akcenata koji su u podjednakoj mjeri proizlazili iz neposrednih verbalnih reakcija na situacije kojima je svjedočila te iz teatralnog, no pomno kontroliranog neverbalnog iskaza - stoji među ostalim u odluci žirija.

 

 

Nagradu Orlando za najbolje ostvarenje u glazbenom programu 65. Igara dobio je Hrvatski barokni ansambl iz Zagreba, sastav koji glazbena kritika i publika svrstavaju u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije, naš najznačajniji ansambl specijaliziran za povijesno vjerno tumačenje glazbe baroka na izvornim glazbalima. U ovogodišnjem nastupu na Dubrovačkim ljetnim igrama, pod naslovom „Ljubav nježna, ljubav okrutna“, svojom su majstorskom uigranošću, preciznošću i dubokim razumijevanjem bitnih stilskih odrednica odabranih djela francuskih skladatelja iz 17. i 18. stoljeća zablistali svi članovi – obrazložio je svoju odluku žiri u sastavu Dubravko Detoni (predsjednik), Sanja Dražić i Miljenko Jelača (članovi). Nagrade je dobitnicima uručio glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja