Utorak, 7. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan s ruskim veleposlanikom o investicijama, vizama i sankcijama

28.08.2014.


Župan Nikola Dobroslavić primio je u protokolarni posjet veleposlanika Ruske Federacije u Hrvatskoj Roberta V. Markaryana.

 

 

 

Na sastanku se razgovaralo problematici viza za ruske turiste, investicijama u turizam na području Dubrovačko-neretvanske županije te o posljedicama sankcija koje je Ruska Federacija uvela članicama Europske unije.

 

 

 

Za vize je Markaryan kazao da i on i hrvatska strana čine mnogo da se taj problem prevlada. Pritom je navedeno kako je rekordni broj turista iz Rusije u Hrvatskoj zabilježen 2012. godine kada je ih je došlo oko 200 tisuća.

 

 

 

Oko investicija je župan Dobroslavić naveo primjer kupovine hotele Belvedere od strane ruskog poduzetnika Viktora Vekselberga te je istaknuo problem koji postoji oko ruske investicije na Mljetu. Također, župan je iskazao potporu ruskim investicijama ne samo u turizam nego i u poljoprivredu  te pločansku luku.  Veleposlanik Markaryan kazao je kako je osobno razgovarao o problemu Mljeta s bivšim predsjednikom te aktualnim premijerom i njegovom prethodnicom i da je dobio uvjeravanja kako će se problem brzo riješiti. No, od toga do danas, zaključio je Markaryan, nema ništa.

 

 

 

Župan Dobroslavić  izrazio je žaljenje zbog posljedica koje je na neretvanske voćare imalo uvođenje sankcija državama EU od strane Ruske Federacije te je izrazio nadu da će se taj problem također riješiti te da će sankcije na obje strane biti ukinute. Isto tako, župan je naglasio kako očekuje da će se sukob u Ukrajini riješiti u skladu s međunarodnim pravom.

 

 

Veleposlanik Markaryan je istaknuo da je i njemu žao zbog svega što se dogodilo uvođenjem sankcija na relaciji EU-Ruska Federacija te je i on naglasio kako očekuje rješenje sukoba u i oko Ukrajine.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja