Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
PODSJETNIK: I prije dvije godine Hajdaš Donèiæ je tvrdio da Dubrovèani ne žele autocestu - upskiportal.hr - Novi upski ir

Subota, 26. svibnja 2018.Poetna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Poetna / Aktualno /

PODSJETNIK: I prije dvije godine Hajdaš Donèiæ je tvrdio da Dubrovèani ne žele autocestu

29.08.2014.


Uoèi ulaska Hrvatske u Europsku uniju, prije više od dvije godine, u svibnju 2012. godine ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Donèiæ je izjavio kako Dubrovèani ne žele autocestu. Ta njegova izjava izazvala je i tada brojne reakcije, sliène ovima danas. Možda ga se tada moglo braniti da je tek došao na èelo jednog od najzahtjevnijih ministarstava s mjesta Krapinsko-zagorskog župana, ali znaèi ni nakon skoro dvije i pol godine nije shvatio što prometna povezanost znaèi za jug Hrvatske.

 

 

Oni koji ga kritiziraju i danas i tada su ga napadali, a isti ljudi koji ga i sada podržavaju i prije dvije godine su mu držali stranu, iako su neki, primjerice gradonaèelnik Dubrovnika Andro Vlahušiæ, nabrzinu „okrenuli ploèu“ nakon što je Vlada ipak, tada se èinilo, shvatila da Dubrovnik treba povezati s ostatkom države, kako ne bi bio, ono što je i dalje, odvojeni dio Europske unije do kojeg treba preæi nekoliko granica.

 

 

 

 

 

-'Molim malo poštovanja prema Dubrovniku! Jasno mi je da treba imati u vidu kolike su moguænosti i što se može uèiniti, ali izjaviti da Dubrovniku autocesta nije potrebna, znaèi zauzeti 'baš me briga' stav, a to Grad nije zaslužio', ogorèeno se tada na Donèiæevu izjavu osvrnula Tereza Kesovija u Slobodnoj Dalmaciji. 


 

 

 

Negativne reakcije prema ministru uputili su i lokalni HDZ-ovci, istièuæi da je Donèiæeva izjava neèuvena te pokazuje slabo poznavanje potreba i omalovažavanje stanovnika dubrovaèkog kraja. 'Ujedno je i uvrjedljiva za sve graðane Dubrovaèko-neretvanske županije, posebice zato što dolazi od jednog ministra prometa', stoji u priopæenju gradskog odbora HDZ-a.
 

 

 

 

'Uloga Dubrovnika od neprocjenjive je važnosti ne samo za Hrvatsku, nego i za Europu i cijeli svijet. Ne prihvaæamo 'kiæenje' Dubrovnikom kada to nekome odgovara, a istodobno zapostavljanje u kljuènim razvojnim projektima i pretvaranje naših graðana u hrvatske graðane drugog reda. Vlada koja zaustavi gradnju autoceste do Dubrovnika, Dubrovniku nije majka, nego maæeha', poruèili su.

 

 

Dubrovnik bi s zajedno s Primorjem, Pelješcem, otocima, Župom i Konavlima trebao biti povezan na mrežu autocesta, pa me zanima u èije ime govori ministar Hajdaš Donèiæ, jer je sigurno da to nije u ime graðana krajnjeg juga Hrvatske, kazao je tada saborski zastupnik Branko Baèiæ. 

 

 

- Autocesta je Dubrovniku potrebna onoliko koliko je to potrebno cijeloj regiji. Dubrovnik s 40 tisuæa stanovnika nema nikakve potrebe za samostalnom autocestom u duljini od 100 kilometara. Da smo otok i da iza nas nema Albanije, Crne Gore i BiH bilo bi drukèije- kazao tada  dubrovaèki gradonaèelnik Andro Vlahušiæ,  osvrèuæi se na tadašnju zjavu svog stranaèkog kolege ministra prometa Siniše Hajdaš Donèiæa.  
 

 

 

 

- Uvjeren sam kako niti jedan gradonaèelnik u Europi ne bi želio da mu kamioni stižu kilometar od grada. Prioritet je hrvatske Vlade da Hrvatske ceste budu nositelj projekta razvoja cestogradnje od Karasoviæa do Èilipa i od Èilipa do Ploèa - kazao je 2012. godine Vlahušiæ i dodao da je Dubrovniku prije svega potrebno kvalitetno povezivanje Zraène luke u Èilipima s lukom Gruž.  


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najitanije (7 dana)

ŠUSTAR S NARDELLIJEM: I dalje æemo poticati obnovu turistièkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ès Anðela Æesiæ, Petar Ivelja i Marijo Baroviæ


Izdava:

upski portal d.o.o.
Put za Petrau 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate utalo Cvjetkovi, glavna urednica

© upski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti koritenja


Poetna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolaie kako bi osigurale bolje korisniko iskustvo i funkcionalnost. Koristei nae stranice slaete se s koritenjem kolaia. Proitajte vie: Uvjeti koritenja