Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Dubrovčani u Seoulu ocjenjivali filmove i prezentirali Four River Film Festival!

30.08.2014.


Seoul International Youth Film Festival jedan je od najvećih festivala filmova mladeži u svijetu. Od svojih početaka 1999. godine pa do danas pokušava približiti umjetnost i kulturu mladih širokoj publici i nametnuti film i medijsku kulturu kao edukativnu alternativu.  Također, SIYFF pokušava uključiti mlade u sve segmente festivalske organizacije, pa tako i kao članove žirija. Svake godine 20 mladih iz 10 različitih zemalja svijeta čini žiri mladih. Ove godine, od 21. do 28. kolovoza u Seoulu su tu privilegiju imali i hrvatski delegati -  dva srednjoškolca i njihov mentor. Izuzev navedenog hrvatska delegacija je na Međunarodnom forumu medijske kulture koji se odvijao u okviru festivala održala i predavanje o zaštiti filmskih i glazbenih prava za srednjoškolske filmaše, te prezentirala i Four River Film Festival – međunarodni festival srednjoškolskog filma koji se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac odvija u Karlovcu i koji se u posljednjih par godina etablirao kao važan centar srednjoškolskog filma.

 

Boravak na SIYFF u Južnoj Koreji osmišljen je kao nagrada za osvojeno priznanje na Filmskoj reviji mladeži, kao nacionalnoj Reviji srednjoškolskog filma u Karlovcu. U Seoul su tako otputovali Neno Barović i Božo Urđević, srednjoškolci iz Dubrovnika koji su osvojili nagradu za najbolji dokumentarni film u lipnju ove godine u Karlovcu. S njima je boravio i njihov mentor Miro Bronzić, inače medijski pedagog u Učeničkom domu u Dubrovniku i dugogodišnji sudionik edukativnih programa u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Ima li boljeg poticaja za mlade filmaše od odlaska na druge festivale i upoznavanja vršnjaka jednako zaljubljenih u film, kao što su i oni sami? Danas kada je tehnologija i više nego dostupna, djeci i mladima najznačajnija su iskustva poput ovih. Povezivanja i suradnje ovakvog tipa možda su i najbitniji segment u radu s djecom i mladima, jer ne samo da ih uvode u drugačije filmske jezike, već  i u drugačije kulture, pristupe i načine razmišljanja što će im pomoći u budućim karijerama, neovisno o tome budu li one filmske. S druge strane, ovakva umrežavanja postavljaju Hrvatski filmski savez na filmsku kartu Europe i čine ga poželjnim partnerom u različitim projektima, kojih iz dana u dan ima sve više s obzirom na natječaje i aplikacije u okviru programa Kreativna Europa. Nepotrebno je napominjati da su upravo u Seoulu pokrenute suradnje s kolegama iz Kine, Japana i Hong Konga, što svjedoči da je boravak tamo bio i više nego produktivan.

 

 

 

www.hfs.hr

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja