Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Završena 6 milijuna kuna vrijedna cesta u Trpnju

01.09.2014.


Župan Nikola Dobroslavić, načelnik Općine Trpanj Jakša Franković te ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod obišli su 6 milijuna kuna vrijednu i pet kilometara dugu dionicu nove ceste od Donje do Gornje Vrućice  u Općini Trpanj.

 

 

 

Naime, od 60-ih godina prošlog stoljeća izgrađena je najprije makadamska pa potom i jednosmjerna asfaltirana cesta koja je povezivala Dubu pelješku s Trpnjem. Hrvatske ceste, ŽUC i Općina Trpanj ovim su projektom napravili novu dvotračnu cestu koja će doprinijeti turističkom razvoju ove pelješke općine.

 

 

 

ŽUC je projekt ove ceste kandidirao u kolovozu 2012. godine u sklopu investicijskog ciklusa HC-a, pa je po toj osnovi osigurano 3,9 milijuna kuna.

 

 

 

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je bez cestovne infrastrukture ovaj dio Županije bio onemogućen da se razvija u turističkom smislu, ali da će sada imati priliku za veliki iskorak. Također, župan se zahvalio svim sudionicima u projektu, HC-u, ŽUC-u, Općini te mještanima koji su pomogli kod rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i koji su sa zadovoljstvom prihvatili ovaj značajan projekt za Trpanj.

 

 

 

Ravnatelj ŽUC-a Konjevod kazao je kako je cestom omogućen pristup nedostupnom dijelu Pelješca od 20-30 kilometara, a koji ima veliki turistički potencijal.

 

 

 

- Ova cesta omogućuje razvoj gospodarstva, turizma, kampinga, Uvale Divna i svega onoga što ovaj prostor može ponuditi- zaključio je Konjevod i također se zahvalio svim sudionicima projekta.

 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja