Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Nevjerojatni podaci o padalinama na dubrovačkom području

02.09.2014.


Na dubrovačkom području jučer je pala nevrjerojatna 191 litra kiše po metru kvadratnom, podaci su Storm Chasers Dubrovnik.

 

 

 

 

- Evo jedne usporedbe. Studeni je u Dubrovniku najkišovitiji mjesec u godini i u njemu padne prosječno 150 litara. Dakle jučer je u nekoliko sati palo kao u cijelom studenom mjesecu + još 40 litara! Tijekom poplave 22.11.2010. palo je 160 litara, dakle 30 litara manje nego jučer, no grad je tada ipak još više poplavio jer je tih 160 litara palo u znatno kraćem vremenu, u manje od 2 sata, dok je glavinan od jučerašnjih 190 litara palo između cca 15 sati i ponoći., objašnjavaju dubrovački meteorolozi.

 

 

 

Prema podacima Meteorološke stanice u Mandaljeni tijekom proteklih 24 sata izmjereno je 129 litara kiše po metru kvadratnom, a najniža temperatura zraka izmjerena je u ponoć i iznosila je 17 stupnjava. Mjestimične oborine se očekuju do utorka 9. rujna.

 

 

 

 

Inače, župski vatrogasci osim gašenja požara na trafostanici u Srebrenom, zbog čega veći dio Župe nije imao struje, imali li još dvije intervenicije. Ispumpavali su vodu iz kuhinje hotela Astarea u Mlinima, te stana u Platu. Pijavica koja je jučer popodne pojavila u župskom akvatoriju poharala je više barki u Srebrenom, a u nevremenu je stradalo i više električnih stupova u Solinama.

 

 

 

Grmljavina je velike probleme prouzročila mještanima Brgata, gdje je udar groma prouzrokovao  velike probleme na telekomunikacijama povezanim s Hrvatskim telekomom. Tako su mještani ostali bez interneta, telefona, MAXtv-a, računala i TV-signala, što im i nije prvi put. Nekima su trajno stradala i računala, iako su, kažu, bila isključena iz struje, ali su ipak ostala povezana telefonskim  kabelima.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja