Utorak, 22. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica talijanskom predsjedništvu EU: Jeste li spremni pomoći izgradnju Jadransko-jonskog koridora i Pelješkog mosta ?

03.09.2014.


Nakon ljetne stanke i berlinske konferencije o zemljama jugoistočne Europe, na Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta održana je razmjena gledišta s budućom šeficom europske diplomacije i aktualnom talijanskom ministricom vanjskih poslova Federicom Mogherini.

 

 

 

Budući da Italija predsjeda Vijećem EU, voditeljica hrvatske HDZ/EPP delegacije i zastupnica u EP-u, Dubravka Šuica pisanim putem tražila je Mogherini  očitovanje o stavu talijanskog predsjedništva i o stavu gospođe Mogherini  kao buduće visoke europske predstavnice za vanjske poslove i sigurnosnu politiku te potpredsjednice Europske komisije o izgradnji Jadransko-jonskog koridora kao i o predviđenoj dinamici realizacije tog vitalnog projekta za jugoistočnu Europu.

 

 

 

Mogherini je između ostalog istaknula kako je proširenje na jugoistočnu Europu prioritet i obveza EU-a, te je pozvala BiH na političke reforme, a Srbiju na usklađivanje vanjske politike s EU-om, a zastupnicu Šuicu zanimalo je koliko će napora uložiti buduća povjerenica da i zemlje pristupnice postanu konkurentne za izravne investicije i ekonomski razvoj te kako brzo će se taj proces odvijati.

 

 

 

Konačno, oslanjajući se na zaključke Konferencije u Berlinu, Šuica  je pitala Mogherini je li spremna pomoći da se osiguraju sredstva iz EU fondova za financiranje potrebite infrastrukture, prije svega Jadransko-jonskog koridora, ali i još važnijeg prioritetnog projekta koji treba spojiti dva dijela EU, odnosno RH nastavkom izgradnje dugo planiranog Pelješkog mosta. 

 

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Na području DNŽ preporučena četiri klastera udruženih turističkih zajednica


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja