Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Lovrić Merzel izlazi iz zatvora i aktivira zastupnički mandat

04.09.2014.


Marina Lovrić Merzel, koja je nedavno podnijela ostavku na dužnost sisačko-moslavačke županice, sutra bi trebala biti puštena iz istražnog zatvora da se od optužbi za milijunske malverzacije brani sa slobode, a Hina doznaje da je zatražila aktiviranje zastupničkog mandata.

 

 

 

Nakon što je u istražnom zatvoru provela više od pet mjeseci, Lovrić Merzel trebala bi biti puštena na slobodu u petak, kada bi trebao biti ispitan i posljednji svjedok u istrazi protiv nje.

 

 

 

Time bi prestao vrijediti pritvorska osnova zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je opasnost od ponavljanja djela prestala postojati nakon što je prije tjedan dana podnijela ostavku na dužnost županice.

 

 

 

Istražni zatvor produljen joj je prošlog tjedna do 5. rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a njezin odvjetnik Berislav Živković tada je izjavio kako se očekuje da će preostali svjedoci biti ispitani do 5. rujna, što znači da bi tada automatski trebala izaći iz istražnog zatvora.

 

 

 

U Hrvatski sabor stigao je zahtjev Marine Lovrić Merzel da joj se aktivira zastupnički mandat, potvrđeno je Hini, što znači da bi se na Markovu trgu mogla pojaviti s početkom prvog jesenskog zasjedanja.

 

 

 

Zahtjev je stigao, udrudžbiran je s današnjim datumom, rekla je Gordana Sobol, predsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) koje će o zahtjevu Lovrić Merzel odlučivati prije početka zasjedanja Sabora.

 

 

 

Sobol podsjeća da se "po sili zakona", bivšoj sisačko-moslavačkoj županici zastupnički mandat aktivira u roku osam dana od dana prijema zahtjeva u Saboru. Predsjednica MIP-a kaže kako sjednicu Povjerenstva planira sazvati dan-dva prije prve jesenske sjednice Sabora.

 

 

 

Po mojim informacijama, redovno saborsko zasjedanje počinje u srijedu, 17. rujna, što znači da će se Povjerenstvo sastati u ponedjeljak ili utorak, kaže Sobol.

 

Istraga protiv Lovrić Merzel otvorena je zbog sumnje da je svoju županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je nekoliko puta proširivana.

 

Osim plaćanja savjetnika, na što je potrošeno oko šest milijuna kuna, tereti ju se da je zgradu Hitne pomoći preplatila za četiri milijuna kuna, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak, oštetivši županiju za još 200.000 kuna.

 

Istraga protiv nje zadnji je put proširena u srpnju zbog sumnje da je od poduzetnika Željka Žužića primila 100.000 eura mita koje je pokušala prikriti kupnjom i uređenjem stana u Zadru, upisanog na njena nećaka Dalibora Rožankovića. Lovrić Merzel, koja je prije mjesec isključena iz SDP-a, odbacuje sve optužbe.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja