Petak, 18. listopada 2019.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

TUI potvrdio interes za Kupare

05.11.2013.


Predstavnici TUI-a iskazali su veliki interes za Kupare u Župi dubrovačkoj te još jednom lokacijom u Istri za izgradnju hotela, ali i za povećanje broja letova prema Splitu u 2014. godini. Zadovoljni su i uspostavljenom suradnjom TUI-a i Agrokora, odnosno Karisma International-a, koja će ulagati u rast hotelskog kapaciteta u Hrvatskoj. 

 

Rekao je to u Londonu Gary Wilson, direktor prodaje TUI-a s kojim se ministar turizma Darko Lorencin sastao u Londonu na World Travel Market (WTM), vodećem globalnom sajmu za industriju putovanja, koje se od 4. do 7. studenoga održava u Londonu.

 

 Naglašavajući kako je TUI od vodećih svjetskih turoperatora koja godišnje ostvaruje 30 milijuna putovanja, od čega samo 120 tisuća putnika završi u Hrvatskoj Wilson je rekao:

-  Upravo na tom segmentu treba dodatno poraditi kako bi se stvorili dobri proizvodi. Vidimo golem potencijal u ulaganjima u Hrvatsku, posebice u Dubrovnik i Split, a u potrazi smo i za lokacijom u Istri, gdje želimo razviti hotel od četiri zvjezdice za obiteljski odmor'. 

 

- Ovo su odlične i ohrabrujuće vijesti. Nova ulaganja su predviđena i Strategijom razvoja turizma do 2020. godine koja također predviđa povećanje udjela hotelskog kapaciteta. Zadovoljan sam i zbog ulaska Karisma Hotels Adriatic-a u Koločep i Živogošće, posebice zbog zadržavanja radnih mjesta -  rekao je ministar Lorencin.

 

Podsjetimo, osim TUI-a koji u Hrvatskoj nastupa u suradnji s Todorićevim Agrokorom, te Karisma Hotels and Resorts, za Kupare je zainteresirana turska kompanija Rixos, koja je već vlasnik dubrovačkog hotela Libertas.

Najčitanije (7 dana)

Zakup kućica za Dubrovački zimski festival
OPĆINA ŽUPA: Predložite programe za različite javne potrebe
Promotivni film Dubrovnik Riviera osvojio tri nove nagrade na Zagreb Tourfilm Festivalu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja