Ponedjeljak, 28. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

TUI potvrdio interes za Kupare

05.11.2013.


Predstavnici TUI-a iskazali su veliki interes za Kupare u Župi dubrovačkoj te još jednom lokacijom u Istri za izgradnju hotela, ali i za povećanje broja letova prema Splitu u 2014. godini. Zadovoljni su i uspostavljenom suradnjom TUI-a i Agrokora, odnosno Karisma International-a, koja će ulagati u rast hotelskog kapaciteta u Hrvatskoj. 

 

Rekao je to u Londonu Gary Wilson, direktor prodaje TUI-a s kojim se ministar turizma Darko Lorencin sastao u Londonu na World Travel Market (WTM), vodećem globalnom sajmu za industriju putovanja, koje se od 4. do 7. studenoga održava u Londonu.

 

 Naglašavajući kako je TUI od vodećih svjetskih turoperatora koja godišnje ostvaruje 30 milijuna putovanja, od čega samo 120 tisuća putnika završi u Hrvatskoj Wilson je rekao:

-  Upravo na tom segmentu treba dodatno poraditi kako bi se stvorili dobri proizvodi. Vidimo golem potencijal u ulaganjima u Hrvatsku, posebice u Dubrovnik i Split, a u potrazi smo i za lokacijom u Istri, gdje želimo razviti hotel od četiri zvjezdice za obiteljski odmor'. 

 

- Ovo su odlične i ohrabrujuće vijesti. Nova ulaganja su predviđena i Strategijom razvoja turizma do 2020. godine koja također predviđa povećanje udjela hotelskog kapaciteta. Zadovoljan sam i zbog ulaska Karisma Hotels Adriatic-a u Koločep i Živogošće, posebice zbog zadržavanja radnih mjesta -  rekao je ministar Lorencin.

 

Podsjetimo, osim TUI-a koji u Hrvatskoj nastupa u suradnji s Todorićevim Agrokorom, te Karisma Hotels and Resorts, za Kupare je zainteresirana turska kompanija Rixos, koja je već vlasnik dubrovačkog hotela Libertas.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja