Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTOGALERIJA SJEĆANJA: Preminuo padre Ivo

06.09.2014.


Dominikanac p. Ivo Martinić preminuo je u subotu, 6. rujna u 76. godini života u dominikanskom samostanu Kraljice sv. krunice u Zagrebu. Rođen je 7. srpnja 1939. u Pražnicama na otoku Braču. U dominikanski red stupio je 1958. Prve zavjete u Redu položio je 1959. Za svećenika je zaređen 22. veljače 1965. u Zagrebu.

 

 

 

Filozofsko teološki studij završava na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a potom 1975. diplomira pedagogiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Djelovao je među hrvatskim radnicima u Hamburgu. Kroz više desetljeća bio je kateheta srednjoškolske mladeži, a ponajviše u Dubrovniku. U Dubrovniku je godinama bio vrstan propovjednik i kulturni djelatnik.

 

 

U Gradu će ostati zapamćen po tradicionalnim ponoćkama na kojima se okupljala dubrovačka mladost. Ponoćku mladih je osnovao  u dubrovačkoj crkvi sv. Dominika 1969. i od tada je predslavio kroz desesetljeća. Velika crkva je mogla primati samo dio onih koji su dolazili.

 

 

 

Više puta je obnašao službu samostanskog starješine. Za komunističkog režima bio je osuđen na kaznu od šest mjeseci zatvora, a uvjetno na rok kušnje od tri godine. Dobio je više priznanja, među kojima se ističe "Nagrada Dubrovnika" 1991.

 

 

 

Poznat je i po višegodišnjoj tjednoj kolumni u Dubrovačkom vjesniku, a bio je suradnik i katoličkog tjednika Glas koncila. Objavio je više članaka i knjiga. 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja