Ponedjeljak, 21. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Prvi Dubrovački međunarodni maraton

08.09.2014.


Prvi Dubrovački međunarodni polumaraton rezultat je intenzivne višegodišnje suradnje gradova prijatelja – kalifornijskog Montereya i Dubrovnik i predstavljen je u Gradskoj vijećnici u Dubrovniku.


 

 

 

Ovaj atraktivni sportsko-turistički događaj predstavili su gradonačelnik Andro Vlahušić, bivši upravitelj grada Montereya Fred Meurer, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić, glavni tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković i predstavnica hotelske kuće Valamar Nike Labaš kao generalnog pokrovitelja. 

 

 

 

Gradonačelnik Vlahušić kazao je kako je maraton plod 'američko-dubrovačke ideje'. Izrazio je nadu da će prerasti u tradiciju te tako pomoći Dubrovniku da postane grad, istaknuo je, u kojem 'automobili polako postaju prošlost, a fizička aktivnost, kretanje i rekreacija njegovih građana svakodnevnica'. Gradonačelnik je također najavio i mogućnost organizacije novogodišnjeg maratona uzduž petkilometarske šetnice Solitudo-Babin kuk.

 

 

 

Pročelnik Miho Katičić istaknuo je kako je suradnja na polju sporta zacrtana još u povelji o prijateljstvu koja je potpisana 2007. godine, dok je tajnik Bošković događaj ocijenio kao jedan od većih sportskih događaja u dubrovačkoj povijesti. Podržao je gradonačelnikovu viziju 'zdravog' Dubrovnika. Direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić kazala je kako se na projektu s puno entuzijazma radi već godinu dana i da 'ne vidi ništa drugo nego uspjeh'.

 

 

 

Pod motom 'Više od utrke' polumaraton će se održati 10. svibnja 2015., a dan prije zakazana je utrka dubrovačkim zidinama. Isti dan održat će se i Dječji festival s igrama, glazbom i brojnim zabavnim aktivnostima. Ruta samog polumaratona duga je 21.1 kilometara, kreće s Ploča, prolazi područjem od Pila do Kantafiga s okretom pokraj ACI marine u Komolcu i ciljem na Stradunu. 

 

 

 

Broj sudionika polumaratona ograničen je na 1.000, a utrka gradskim zidinama na 50 sudionika. Prijave su moguće na službenim internetskim stranicama projekta: http://www.dubrovnikinternationalhalfmarathon.com/.

 

 

 

Organizatori događaja su Grad Dubrovnik i Dubrovački savez sportova uz konzultantsku pomoć američke tvrtke Next Events, uz tvrtku Valamar Hotels & Resorts kao generalnog pokrovitelja i sudjelovanje Turističke zajednice grada Dubrovnika. 

 

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Na području DNŽ preporučena četiri klastera udruženih turističkih zajednica
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja