Petak, 25. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Biskup s mladim dubrovačkim filmašima

10.09.2014.


Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić primio je u srijedu, 10. rujna u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku mlade filmaše iz dubrovačkih učeničkih domova koji su svojim filmskim radovima osvojili nagrade na 19. Filmskoj reviji mladeži i 7. Four River Film Festivalu održanim u lipnju ove godine u Karlovcu. Čestitajući im na uspjehu istaknuo je kako se oni svojim filmskim izražavanjem priključuju prošlim generacijama koje su kroz različite umjetničke izričaje učinili Dubrovnik onim što on jeste i po čemu je danas prepoznatljiv. 

 

 

 

Učenice iz Učeničkog doma „Paola di Rosa“ s odgojiteljicom s. Ružicom Dodig na festivalu su osvojile prvo mjesto u plesnom filmu, posebnoj kategoriji programa, svojim uratkom „Paola di Rosa is happy!“ kojim su se priključile svjetskom trendu snimanja video uradaka na pjesmu Pharrella Williamsa.

 

 

 

Ekipa Muškog učeničkog doma Dubrovnik s odgajateljem i voditeljem multimedijalne sekcije Mirom Bronzićem filmom „On“ osvojili su nagradu za najbolji dokumentarni film na istom festivalu.

 

 

 

Susretu su nazočili i ravnatelji domova s. Meri Muše i Boris Njavro koji su izrazili zahvalnost biskupu na prijamu, a za uspomenu na ovaj susret i kao poticaj za nove filmske uratke biskup je ekipama darovao nedavno objavljenu monografiju dubrovačke katedrale.

 

 

 

Angelina Tadić

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja