Četvrtak, 18. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

NIKOLA DUPER, PREDSJEDNIK VK GUSAR: Bitno je napravit iskorak, imamo nove projekte

15.09.2014.


Drugo mjesto u II. Hrvatskoj vaterpolo ligi i veliki broj publike na utakmicama, posebno na plivalištu u Mlinima, ono je čime se nakoj ljetne sezone može pohvaliti župki VK Gusar, klub u kojem su stasale mnoge generacije vaterpolista.

 

 

Ovu sezonu klub je s predsjedničke pozicije vodio Župljanin, povratnik iz Italije Nikola Duper koji o svojim planovima u „Gusaru“ kaže:

 

 

Moja misija u ovom klubu su ljudi, oni su, po mom mišljenju, najbitniji. Stoga je glavni plan nove uprave rad s djecom, jer se ona kroz sport razvijaju u pozitivne ličnosti i nama je cilj usaditi im osnovne ljudske vrijednosti i pokazati im da nije bitno samo pobijediti, već se kroz sport izgrađivati i, ono što za njih sada najvažnije, igrati se. Bitno je napraviti iskorak i uvesti strukturne promjene.  Duboko vjerujem u doprinos pojedinaca u zajedništvu i mislim da ćemo uspješno iznjedriti više pozitivnih akcija i projekata.

 

 

Planiramo u suradnji s Cavtatom i korčulanskim KPK formirati Dubrovačku školu vaterpola, koja bi zadovoljavala visoke i ujednačene standarde. Ono što inače radimo već dugi niz godina, odnosno podučavanje plivanja i vaterpola, dobilo bi novi oblik i ime koje može postati i turistički brand. Zašto ne bi turisti došli baš u Mline znajući da tu djeluje kvalitetna Dubrovačka škola vaterpola gdje bi njihovo dijete moglo trenirati primjerice 7 do 10 dana? Možemo privući i čitave klubove koji će željeti povezati ljetovanje u Dubrovniku i vaterpolo. Za taj projekt su zainteresirani i neki župski hoteli, te i oni tu vide svoj interes i novi turistički sadržaj. Naravno, kao i sve ideje, to zahtijeva i dodatna ulaganja pa se nadamo da će naši sponzori imati razumijevanja.

 

 

Za iduću godina radimo na na organiziranju "Gusarevih igara" koje bi se održavale srijedom i bile bi atrakcija i za domaće stanovništvo i za turiste. Najprije bi se održavale igre u vodi, zatim vaterpolo utakmica, a nakon toga bi uslijedila zabava uz hranu i piće.

 

 

Također je u planu rekonstrukcija ulaza u klupske prostorije. Imamo klupsku prostoriju na izuzetno atraktivnom mjestu u kojoj su prisutni veliki broj pehara i povijesnih fotografija. To su zanimljivi materijali koje nitko ne može vidjeti ako ne uđe u prostor. Prvi korak je napraviti izlog u kojem ćemo pokazati sve naše trofeje i fotografije koje svjedoče koliko dugo se vaterpolo igra u ovom kraju. Zatim, možemo napraviti jednu tablu na kojoj ćemo napisatii broj stanovnika od Bistrine do Ponte Oštre, broj klubova i aktivnih igrača, broj klubova Divlje lige i veterana te aktivnih igrača, broj aktivnih igrača u postocima na sveukupno stanovništvo, rezultate dubrovačkih klubova, udio dubrovačkih igrača u hrvatskoj reprezentaciji u postocima, rezultate hrvatske reprezentacije.

 

 

Ne mislim da sam preveliki optimista kada kažem da su ovo brojevi bez premca u cijelom svijetu. Uvjeren sam da će to velikom broju turista biti informacija koju će s divljenjem prepričavati. Iznad izloga i table bi mogli napraviti veliki natpis: “Vaterpolo je rođen u Velikoj Britaniji ali živi ovdje”.

 

 

Sa sličnim napisom bismo napravili i majice. Isto tako, u planu je otvaranje Fun shopa, u kojem bi se prodavali različiti artikli VK Gusar, ali i VK Jug, s kojim imamo odličnu suradnju a posebno s njihovim predsjednikom, našim Župljaninom Lukšom Jakobušićem, te od FAN H2O.  

 

 

Pripremamo i novi vizualni identitet kluba, koj će besplatno napraviti jedan od najboljih hrvatskih dizajnera Boris Ljubičić.

 

 

Svi ovi planovi imaju za cilj privlačenja još više djece i mladih sportu, a opet s druge strane gotovo je nezamislivo da Župa dubrovačka i Konavle, krajevi  koji su u vaterpolu kao Brazil u nogometu, odakle su potekli mnogi vrhunski vaterpolisti nemaju pravi bazen. To je kao da Sao Paolo nema nogometno igralište. Možemo se samo nadati da ćemo što prije dobiti uvjete koje zaslužuju djeca i mladici iz ovog kraja. Možda ne bi bilo loše razmisliti i o ljetnom bazenu, koji bi se zimi pokrivao, na nekoj lokaciji koja bi bila zanimljiva i Konavlima i Župi Dubrovačkoj. Za to postoji veliki interes i kod naših prijatelja u V.K. Cavtat s kojima postoji izvanredan odnos i suradnja.

 

 

Vaterpolo je, smatra Duper, ljetni sport, pa ističe:

 

Velika je šteta što se glavna prvenstva održavaju tijekom zime, jer bi ovdje u Hrvatskoj ta ljetna natjecanja bila vrhunska atrakcija. Nedavno  smo imali prijenos na Maxtv-u utakmice odigrane na plivalištu u Cavtatu između Gusara i Cavtata zahvaljujući našem Župaljaninu koji je ovdje na plivalištu igrao vaterpolo Richardu Breškoviću i koliko znam taj je spektakl oduševio mnoge kako ljubitelje sporta, tako i sve one koji su gledali. Vaterpolo privlači veliki broj ljudi, a posebna je atrakcija kad se igra u prirodnom ambijentu, a ne u nekom zatvorenom bazenu. Zamislite da se Final four igra primjerice u staroj gradskoj luci u Dubrovniku, a ne u nekom bazenu, koji bi to spektakl bio i vjerujem da bi mnoge svjetske televizije bio zaniteresirane za prijenos. A da ne govori koja bi to bila promocija našeg kraja i Hrvatske. Složit ću se da se vaterpolo igra zimi samo kada spust na Sljemenu bude u kolovozu.

Najčitanije (7 dana)

Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Na Pelješcu pronađena još jedna grčko-ilirska kaciga
Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja