Utorak, 16. siječnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan s predstavnicima Hrvatskih voda

15.09.2014.Župan Nikola Dobroslavić i njegova zamjenica Marija Vučković održali su radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda na čelu s direktorom VGO Split Mirkom Duhovićem.
 

Na sastanku se razgovaralo o navodnjavanju. Tako je bilo riječi o pilot-projektu navodnjavanja doline Donje Neretve (NAPNAV). Hrvatske vode su izvijestile župana o tijeku izdavanja dozvola; razgovaralo se i o plovnosti rijeke Neretve i mogućnostima izgradnje prevodnice za brodove u okviru projekta koja bi bila optimalna sa stajališta što brže realizacije ovog projekta, ali i ostvarivanja strateških razvojnih dokumenata gradova doline Neretve i DNŽ.
 

Na sastanku su spomenuti i ostali projekti navodnjavanja u suradnji Županije i HV: definirana potreba radnog sastanka između operativnih timova  Županije i HV koji vode ovaj projekt zbog mogućnosti učinkovitije provedbe programa navodnjavanja u županiji. 

Razgovaralo se i o mogućnostima financiranja projekata vodoopskrbe na području Županije  iz strukturnih fondova EU, mogućnostima financiranja projekata odvodnje na području Županije, a dogovorena su suradnja i konzultacije u pogledu prijavljivanja projekata komunalnih poduzeća na natječaje. 

Na upit o projektu Gornji Horizonti,  Mirko Duhović je izvijestio da članovi hrvatskog povjerenstva za procjenu prekograničnog utjecaja na okoliš projekta HE „Dabar“ nemaju novih informacija o realizaciji ovog projekta, te da još uvijek nemaju povratnih informacija u vezi s primjedbama koje su dali hrvatski članovi povjerenstva na ovaj projekt. 

Županija će i dalje, kako od strane povjerenstva, tako i od nadležnih ministarstava (Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, te Ministarstvo poljoprivrede) tražiti detaljno izvješćivanje o projektnim radnjama u Bosni i Hercegovini koje mogu imati utjecaj na okoliš i gospodarstvo DNŽ.

 

Na sastanku se razgovaralo o tijeku radnji na ovom iznimno važnom projektu u dolini Neretve- obrani od poplava. Na sastanku je iskazano zadovoljstvo suradnjom na projektu i neometanim tijekom izvedbe na području Grada Metkovića otkad je u posao uveden novi izvođač, te suradnjom Hrvatskih voda, Županije i jedinica lokalne samouprave u izradi prostorno-planske dokumentacije koja je omogućila uključivanje u projekt i prvotno neuključenih područja.

 

Također, predstavnici HV obavijestili su župana i njegovu zamjenicu o planiranim aktivnostima u vezi s uspostavljanjem uslužnih komunalnih područja, obveza i uloge koju će tako uspostavljena područja i komunalna poduzeća imati u budućim natječajima za financiranje projekata vodoopskrbe i odvodnje iz EU fondova. Razgovaralo se i o problemima na koje se očekuje naići prilikom uspostavljanja dva zakonski planirana uslužna područja unutar DNŽ i utvrđivanja jedinstvene cijene usluge.

 

 

 

Na sastanku su bili i voditeljica službe korištenja voda Irina Putica, voditeljica projekata odvodnje Fani Bojanić te voditelj ispostave Dubrovnik Vinko Jurjević.  

Najčitanije (7 dana)

Tko iz Župe želi taksirati neka se javi na natječaj
Konstituiran Savjet mladih Općine Župa dubrovačka
Županija i Župi odobrila novac za projekte na pomorskom dobru


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja