Četvrtak, 4. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Potpisan 1,4 milijuna kuna vrijedan ugovor za prerađivačku industriju

16.09.2014.


Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić potpisali su 1,4 milijuna kuna vrijedne ugovore za provedbu programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2014. godinu. 

Tom su prilikom župan i zamjenik ministra razgovarali i o eksploatacija nafte u Jadranu, osobito u dijelu koji se nalazi u DNŽ, najavama projekta Termoelektrane Ploče te o projektima vezanima za obnovljive izvora energije. 

Župan je naglasio kako je DNŽ do sada realizirala oko 150 potpora za uvođenje obnovljivih izvora energije u kućanstva i poslovne objekte, a provedbu tog projekta pohvalio je i zamjenik ministra. No, zamjenik ministra primijetio je da se općine u DNŽ nisu javile na takve natječaje iako je njihov fond bio oko 30 milijuna kuna. 

Na temu TE Ploče župan je naglasio kako je bitno da se kod razmišljanja o investicijama mora voditi računa o prostorno-planskoj dokumentaciji, ekološkim aspektima te o mišljenju građana. Naglasio je i kako se veliki dio javnosti protivi gradnji TE Ploče. Zamjenik ministra kazao je da Vlada načelno podržava sve investicije koje mogu donijeti radna mjesta, ali je i on dodao kako se prije ikakve realizacije moraju ispoštovati svi potrebni preduvjeti.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja