Srijeda, 25. studenog 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Zbog Prevlake Gredelj traži razrješenje ministra Miljenića

17.09.2014.


Odvjetnik Vladimir Gredelj, u ime svojih klijenata kojima je za vrijeme komunističke vladavine bespravno oduzeto poljoprivredno zemljište na Prevlaci, zatražio razrješenje ministra pravosuđa Orsata Miljenića i predsjednika splitskog Upravnog suda Silvija Čalića.

 

 Slučaj je pravomoćno završen, Ustavni sud je donio odluku, ali kad to treba realizirati i vratiti ljudima zemlju, onda izvršna vlast opstruira odluku Ustavnog suda i ne poštuje pravni poredak Republike Hrvatske, kazao je na konferenciji za novinare Gredelj, koji zastupa 20 obitelji čije je zemljište oduzeto. 
 

 

 

U zahtjevu za razrješenje naslovljenom na premijera Zorana Milanovića, Gredelj je zakjučio da je Miljenić ili nesposoban za obavljanje svoga posla ili ga svjesno obavlja protivno zakonu.
 

 

 

Oba slučaja, kazao je Gredelj, predstavljaju razlog za razrješenje jer bilo zbog svoje nesposobnosti ili svog nezakonitog rada Miljenić krši Zakon o općem upravnom postupku, Ustav i Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda kojima se jamči pravo da sud u razumnom roku donese odluku.
 

 

 

Odvjetnik je od Visokog upravnog suda zatražio razrješenje predsjednika splitskog Upravnog suda Silvija Čovića kojemu se, kaže, triput obraćao radi što žurnijeg rješavanja već 20 godina neriješenih predmeta. Čalić je u očitovanju na podneske Gredelja zaključio da ti predmeti nisu propisom određeni kao hitni. Čalić je takvim stajalištem, ustvrdio je Gredelj, povrijedio odredbe Zakona o sudovima, sudskog poslovnika, Ustava i Europske konvencije o ljudskim pravima.
 

 

 

Te su odredbe u konkretnim slučajevima od iznimne važnosti jer je, kaže Gredelj, Vrhovni sud u rujnu 2010. ustvrdio da je njegovoj stranci Ivi Đoviću povrijeđeno pravo na suđenje u razumnom roku.

Najčitanije (7 dana)

Prevencija kriminala i prekršaja oko župske škole
Općina Župa dubrovačka osigurala sredstva za sanitetsko vozilo
Dubrovnik i dubrovačko područje u top 10 najpoželjnijih europskih destinacija u 2021.


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja