Nedjelja, 19. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Biskup Uzinić krstio četvero odraslih

20.09.2014.


U župnoj crkvi sv. Mihajla u Lapadu četvero odraslih katekumena primilo je sakramente kršćanske inicijacije i tako postalo u odrasloj dobi novim članovima Katoličke Crkve. Na istom slavlju desetero odraslih krštenih osoba iz Gradskog dekanata primilo je ostale sakramente inicijacije koje, zbog raznih razloga, ranije nije primilo.

 

 

 

Euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je u obredu ispred vrata crkve katekumene i njihove kumove pitao o njihovoj želji da postanu članovi Crkve, nakon kojeg su katekumeni u procesiji ušli u crkvu.

 

 

 

U propovijedi je biskup istaknuo ljepotu njihove želje da kao odrasle osobe postanu članovi Crkve, a da na to nisu niti na kakav način prisiljeni nego je to njihova slobodna odluka. Također je kazao da i oni koji su kršteni kao djeca, kao ni oni koji su kršteni kao odrasle osobe nisu članovi Crkve postali po svojim zaslugama nego po Božjoj milosti. Uputio ih je u svom novom kršćanskom životu ne trebaju težiti tome da budu bezgrešni - jer svi, iako se iskreno kaju i trude opet iznova čine grijehe - nego da u životu nastoje što više ljubiti.

 

 

 

Dirljivo je bilo vidjeti s koliko vjere i pobožnosti su ove odrasle osobe pristupile i proživljavale svoje krštenje, krizmu i prvu pričest, a i neskrivenu radost zajednice koja ih je s radošću prihvatila.

 

 

 

Župnik don Željko Kovačević je na kraju istaknuo kako je ovo deseta obljetnička godina kako se u Lapadu održavaju priprave i sakramentima kršćanske inicijacije pristupaju odrasle osobe. Ovogodišnjim slavljenicima poželio je da nastave živjeti svoju vjeru i u svom životu nasljedovati Krista u ljubavi prema Bogu i svakom čovjeku.

 

 

 

Nakon slavlja u crkvi potvrde o primljenim sakramentima u župnoj dvorani novim zrelim članovima kršćanske zajednice podijelio je biskup Uzinić.

 

 

 

Za sakramente kršćanske inicijacije pripreme su vodili, uz župnika Kovačevića, župni kapelan don Alen Keri i župnik u Zatonu fra Ivica Karatović, koji su koncelebrirali na ovom slavlju.

 

 

 

Angelina Tadić

 

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja