Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Montažni pročiščivač vode na izvorištima na Ombli, u Župi i Zatonu

22.09.2014.


Na nedavnom sastanku gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića s predstavnicima Hrvatskih voda i Vodovoda Dubrovnik razgovaralo se  kako bi se utvrdili uzroci prekomjernog zamućenja vode na dubrovačkom području uslijed velike količine oborina, te kako bi se hitno pristupilo izradi i provedbi strategije trajnog rješenja ovog problema.

 

 

 

Prema priopćenju iz gradske uprave, dogovoreno je da će se što hitnije pristupiti nultoj fazi radova u izgradnji pročistača za vodu na Ombli. U pripremi je dokumentacija za prijavu projekta za Europske fondove, a Vodovod Dubrovnik će u međuvremenu raspisati natječaj za glavni projekt i izvođenje. Cjelokupan projekt vrijedan je oko 50 milijuna eura.

 

 

 

 

Dok traje redovna procedura, usuglašeno je na sastanku, kao dio trajnog rješenja izradit će se montažni objekt koji će kvalitativno i kvantitativno zadovoljiti potrebe građana u jesensko-zimskom razdoblju. Riječ je o projektu vrijednom oko 15 milijuna kuna, za koji će sredstva osigurati Grad Dubrovnik, Vodovod Dubrovnik i Hrvatske vode. Potrebno je provesti postupak ubrzane javne nabave, a ukoliko se ishode sve potrebne suglasnosti Vlade Republike Hrvatske, ovaj montažni tip pročistača bi mogao profunkcionirati kroz tri do četiri mjeseca, po završetku propisane procedure. Konačnom realizacijom pročistača, montažno rješenje će se ugraditi u cjelovit projekt na izvorištu Ombla i manjim izvorištima u Zatonu i Župi dubrovačkoj.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja