Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Svečenik iz Dubrovnika don Frano Čivljak na Papinoj misi u Albaniji

22.09.2014.


Na Papinoj misi na trgu Majke Terezije u  Tirani u Albaniji u nedjelju, 21. rujna sudjelovao je i mladi svećenik iz Dubrovnika don Frano Čivljak, koji je prošle godine zaređen za svećenika.

 

 


Rođen je 1985. godine u Dubrovniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Filozofsko-teološki studij pohađao je u Skadru u Albaniji. Đakonsko ređenje je primio 8. prosinca 2012. godine u katedrali sv. Nikole u Lezhi (Albanija), a svećeničko ređenje na istom mjestu 29. lipnja prošle godine.

 

 

Don Frano je član Neokatekumenskog puta i nakon ređenja svoju svećeničku službu započeo je u katedrali u Lezhi (Albanija), mjestu s oko 40 tisuća stanovnika.

 

 

 

Tijekom jednodnevnog pastirskog pohoda Albaniji poglavar Katoličke Crkve papa Franjo susreo se s predstavnicima vjerskog i političkog života ove zemlje te je na trgu Majke Terezije u Tirani predvodio pontifikalno misno slavlje. Albaniju je pohodio kako bi podržao međureligijski dijalog te ohrabrio kršćansku zajednicu koja ima brojne mučenike iz komunističkog perioda, čije fotografije su se nalazile na ulicama kojima je Papa prolazio.

 

 

 

„Neka bude mir u vašim domovima! Neka vlada mir u vašim srcima! Mir u vašoj zemlji! Mir!“ tim riječima pozdravio je Papa okupljene na misi te im poželio da njeguju nadu među sobom i među novim generacijama. "Orao ne zaboravlja svoje gnijezdo, a leti visoko! Letite visoko! Idite prema gore!" poručio im je Papa.

 

 

Angelina Tadić

 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja