Nedjelja, 26. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Britanski kupač utopio se na Buži

22.09.2014.


Britanac se jučer utopio u moru kraj kupališta Buža u staroj gradskoj jezgri.

 

 

Kako je priopćeno danas iz Ministarstva pomorstva, nakon dojave Lučke kapetanije Dubrovnik o dvoje ljudi u pogibeljnoj situaciji u moru blizu gradske obale djelatnici gradske Lučke uprave i  Pomorska policija Dubrovnik krenuli su u spašavanje.

 

 

- Djelatnici gradske Ispostave dolaskom na poziciju nesreće, plaža Buža 2, u moru su uočili dvije osobe, izvukli ih na palubu i uputili se prema gradskoj luci, a budući da je jedna muška osoba nije davala znakove života djelatnici Ispostve u intervenciju su pozvali Hitnu medicinsku pomoć Dubrovnik, koji su unesrećene prihvatili u 11.35 sati, odmah po pristajanju u gradsku luku, no nažalost, jednom utopljeniku nije bilo spasa.

 

 

Očevidom o uzrocima ove tragičnje nesreće djelatnici graske Ispostave utvrdili su kako su se jučer kasno prije podne dvojica britanskih državljana uputili plivati u more ispred gradske plaže Buža 2, iako su u to vrijeme na moru vladali nepovoljni vremenski uvjeti, stoga su nedugo po ulasku u more dvojica Britanaca odlučili isplivati, pri čemu je jedan od njih zadobio lakše tjelesne ozljede u vidu poderotina zbog nemirnoga mora koje ga je nanosilo na obalno stijenje, no uspio je izaći na obalu, dok je drugi britanski kupač, F.H. (rođen 1953. godine) zaostao u moru te je u jednom trenutku, vjerojatno zbog iscrpljenosti ostao bez svijesti plutati na leđima. Utopljenika je primjetio hrvatski turistički djelatnik koji je utopljenika pokušao izvući na obalu, no zbog jakoga nevremena i on je počeo gubiti snagu, no srećom, djelatnici Ispostave upravo u tim trenutcima doplovili su na poziciju nesreće te obojicu izvukli na brod, čime su vjerojatno spriječili stradavanje i druge osobe.

 

Nakon što su djelatnici dubrovačke Hitne medicinske pomoći ustanovili smrt britanskoga kupača, daljenje istražne radnje o ovoj nesreći preuzeli su policijski službenici, navodi se također u priopćenju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja