Srijeda, 27. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Uređenje obale u luci Ston

25.09.2014.


Dubrovačko-neretvanska županija je u okviru obveza po Projektu EA Sea-Way održala sastanak za Lokalnu radnu grupu na temu: usluge u putničkom prometu te mogućnosti bolje informiranosti putnika u prometu.

 

 

 

 

Lokalna radna grupa se sastoji od predstavnika lokalnih dionika odnosno institucija sa područja DNŽ koje imaju direktnu ili indirektnu vezu ili korist prilikom promjene odnosno pojačanja prometne povezanosti svih vrsta prijevoza na našem području. Tako, po ovom projektu, članove lokalne radne skupine čine predstavnici gradova i općina (ovisno o ulaganju), gospodarske komore, lučke uprave i županije.

 

 

 

Cilj radnog sastanka je predstaviti projekt predstavnicima institucija sa područja Županije te uspostaviti daljnju suradnju po potrebi projekta EA Sea-Way. Također, radni sastanak je ujedno poslužio u definiranju mogućih problema prilikom daljnje provedbe ne samo ovog projekta, već i ostalih projekta EU s tematikom prometne povezanosti.

 

 

 

Preložena je suradnja sa Sveučilištem u Dubrovnik – Odjelom za pomorstvo u vidu korištenja vanjskih stručnjaka te suradnja sa članovima projektnom tima na Projektu "Tisar" gdje je jedan od osnovnih ciljeva projekta upravo poboljšanje prometne povezanosti naše regije.

 

 

 

Uočena je potreba naknadnog formiranja info-točke u Općini Ston gdje će i biti uložena sredstva po Projektu EA Sea-Way kroz DNŽ kao partnera u Projektu.

 

 

 

Kroz razgovor sa predstavnicima lučkih uprava, došlo se do zaključka da postoji potreba za novim pristupom obradi podataka za samo područje pomorskog prometa, a time i prezentaciji istih za javnu uporabu. Ovaj zaključak proističe iz nemogućnosti obrade podataka (analize i slično) trenutno za potrebe projekta a ujedno i za svu ostalu javnu uporabu.

 

 

 

DNŽ će kroz projekt EA Sea-Way investirati u ulaganje u uređenje obale u luci Ston kojom se omogućava iskorištenost postojećih resursa privezišta kroz izvlačenje plovila te opću opremljenost platoa ili obale. Ovo uređenje predstavlja osnovu intermodalnog pristupa za ovaj dio županije.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja