Petak, 25. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Priče spajalice u Saloči od zrcala

29.09.2014.


Predstavljanje nove knjige „Priče spajalice“ dubrovačke književnice Renate Zlatković održat će se u utorak 30. rujna s početkom u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad – Sala Zrcala.

 

 

 

 

U promociji će sudjelovati Marina Kljunak Čuikin, fra Rafael Romić, Nikša Selmani i autorica Renata Zlatković, dok će prigodni program glazbom i čitanjem priča upotpuniti Lukša Aletić, Monika Čuikin i Andrea Zlatković.

 

 

 

Zbirka proze „Priče spajalice“ rezultat je sudjelovanja autorice u međunarodnom projektu pod nazivom „Dijetus Project: tourist products built for children“, i to u onom njegovom segmentu koji je nastojao unaprijediti turističku ponudu nudeći ciljnoj populaciji (to jest djeci i mladima, koji sa svojim obiteljima čine više od trideset posto turista u Europi) u prvom redu saznanja o povijesnoj i kulturnoj baštini sredina koje posjećuju s obje strane Jadrana, ali ih isto tako upoznati i s radom i građom njihovih knjžnica, muzeja i arhiva. Dijetus je bio sastavni dio programa prekogranične suradnje „Interreg IIIA“ i trajao je u razdoblju od 2003. do 2006. godine.

 

 

 

Inicijatori projekta bili su talijanski grad Termoli i općina Termoli u regiji Molise koji su za partnera odabrali upravo Dubrovnik, vodeći se višestoljetnom i višestrukom povezanošću ta dva grada.

 

 

 

- Iako u potpunosti proizvod moje mašte, ove su priče nastale na osnovi povijesnih podataka koji svjedoče o toj povezanosti, a koje sam prikupila proučavajući literaturu iz fonda Znanstvene knjižnice Dubrovnik, Državnog arhiva u Dubrovniku i Narodne knjižnice Grad. Dvojezičnu knjigu Il fantasma Felix e altri racconti / Feliksov duh i druge priče i slikovnicu Il fantasma Felix / Feliksov duh objavila je nakladnička kuća Palladino editore iz Campobassa 2006. godine, zatvarajući njome projekt Dijetus. „Priče spajalice“, obogaćene dvjema novim pričama, predstavljaju prvo izdanje te knjige u Hrvatskoj, na hrvatskom jeziku – najavljuje Renata Zlatković.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja