Utorak, 19. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Franković odlučio izbaciti Šuicu iz HDZ-a, a ona odgovara pjesmom "Dubrovačka dječica"

30.09.2014.


Kako nijedno od četvero vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Dubrovnik do 16 sati nije kuvertiralo ostavku na vijećničko mjesto, Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik na čelu s predsjednikom Matom Frankovićem donio je odluku o pokretanju postupka njihovog isključivanja iz stranke.

 

 

 

 

 

Franković je bio nazadovoljan što su vijećnici HDZ-a koji od početka sudjeluju u Dubrovačkom dogovoru podržali izvješća gradonačelnika Andra Vlahušića, s kojima se Gradski odbor HDZ-a ne slaže. Stoga su njih četvero u nedjelju na e-mail adrese dobili upozorenja da predaju mandate stranci ili da ih čeka isključenje.

 

 

 

 

Ti vijećnici su Dubravka Šuica, Dubravka Marunčić, Niko Bulić i Mario Obuljen, pa će tako o sudbini troje potonjih odlučivati stranački Županijski sud časti s tim da imaju pravo žalbe, dok će o Šuici koja je potpredsjednica stranke odlučivati Visoki časni sud HDZ-a.

 

 

 

Zanimljivo je da je Dubravka Šuica jutros na svojoj Facebook stranici objavila pjesmu Malog raspjevanog Dubrovnika "Dubrovačka dječica".

 

 

 

U slučaju da oni budu izbačeni iz stranke, HDZ u dubrovačkom Gradskom vijeću neće imati nijednog vijećnika.

 

 

 

Inače, članovi Gradskog odbora koji je donio ovu odluku, ali nam nije poznato u kojem omjeru za, protiv i suzdržan su Mato Franković, predsjednik, Teo Andrić, potpredsjednik, Veljko Anić, Nikica Anić, Vlaho Bazdan, Mario Bekić, Zlatko Begušić, Ante Damić, Marijeta Hladilo, Branimir Karač, Roberto Krile, Nikša Konjevod, Dario Kulišić, Božo Letunić, Srećko Ljubičić, Davor Miloglav, Pero Milković, predsjednik Mladeži, Dubravka Marunčić, Jelka Musladin, Mario Obuljen, Pavo Perić, Blaž Pezo, potpredsjednik, Emilio Puljizević, Mirjana Pavković, Marko Potrebica, Vido Raić, tajnik, Sanja Putica, Nikolina Šišić, Darko Treščec i Marinko Vlahinić, potpredsjednik.

 

 

 

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li HDZ odreći svoje potpredsjednice i zastupnice u Europskom parlamentu i kakvi će sve potezi biti povućeni u ovom procesu. 

Najčitanije (7 dana)

Jak potres s epicentrom u Crnog Gori, uslijedili manji
Krstičević: Dubrovnik će dogodine grcati u smeću, Franković: Prstiće dalje od našeg grada
SLAGANJE LISTA: SDP-ovci strahuju da će im Centar uzeti previše saborskih fotelja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja