Utorak, 11. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nagrada Županiji i DUNEA-i za projekt 'Tradicijski proizvodi'

02.10.2014.


Na natječaju ''Suncokret ruralnog turizma Hrvatske'' Dubrovačko-neretvanska županija osvojila je drugu nagradu – srebrnu povelju u kategoriji ''Ruralno-turistički projekti'', za projekt ''Razvoj agroturizama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – I. Faza identifikacija i komercijalizacija tradicijskih proizvoda na području županije''. Nositelj projekta je Regionalna razvojna agencija DUNEA, a financiran je od strane Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstva turizma RH.

 

 

 

Nagradu je, na dodjeli u Zagrebu, primila direktorica DUNEA-e Melanija Milić koja je istaknula veliki potencijal ruralnog prostora naše županije te kazala kako Agencija, zajedno sa Županijom, sustavno radi na razvoju tih područja. Na pokaznom štandu predstavljeni su sami proizvodi i njihova pakiranja te promotivni materijali ostalih projekata iz područja ruralnog razvoja.

 

 

 

Riječ je o projekt kojemu je bio cilj otkriti tržišno perspektivne, tradicijske proizvode na području županije te potaknuti i ubrzati njihovu komercijalizaciju. Tako je postupkom gospodarskog vrednovanja izdvojeno šest proizvoda – pršut, sir, mantala, suhe smokve, bruštulani mjenduli i arancini. Za svaki od njih izabran je po jedan proizvođač na prostoru od Konavala do Neretve. Prvo su definirane tradicijske tehnologije proizvodnje, postupak legalizacije proizvodnje te je kreirana i izrađena ambalaža, kao i oznaka ''Kvaliteta Dubrovnik-neretva rural'' koja će se putem Pravilnika dodjeljivati zainteresiranim proizvođačima. Kao tehnička pomoć potencijalnim i sadašnjim proizvođačima izrađen je i Priručnik s opisom tehnologije proizvodnje i ostalim korisnim uputama te letak za turiste.  Idući tjedan počinju i praktične radionice za zainteresirane potencijalne proizvođače.

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja