Utorak, 28. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Župski mobilni knjižničari u Italiji

09.10.2014.


Nakon besplatne posudbe knjiga na stranim jezicima u Mlinima i Platu i prodaje rabljenih knjiga u Dubrovniku, mladi iz Župe dubrovačke nastavili su svoje aktivnosti u Italiji.

 

 

 

 

Inicijativu “Mobilni knjižničari” pokrenula je u Župi dubrovačkoj udruga Europski dom Dubrovnik još 2011. godine zahvaljujući potpori europskog programa Mladi na djelu, a ove je godine aktivnost mladih iz Župe postala međunarodna.

 

 

 

 

Nakon besplatne posudbe knjiga na stranim jezicima od konca srpnja do početka rujna u Župi, mobilna knjižnica je u suradnji s udrugom VulcanicaMente iz gradića San Cesario di Lecce preseljena u južnu Italiju. Mladi iz Župe, Dubrovnika i okolice grada Leccea, kandidata za europsku prijestolnicu kulture 2019., posuđivali su knjige na glavnom gradskom trgu u Lecceu od 27. rujna do 1. listopada, ispred kamp-kućice koju im je ustupio Informacijski centar Europe Direct del Salento.

 

 

 

 

Od 2. listopada knjige se mogu besplatno posuditi u prostorima udruge „Il formicaio“, koja je u središtu grada pokrenula tzv. Bazar del dono (Tržnica poklona), gdje građani Leccea mogu uzeti rabljene predmete koji im trebaju, a ostaviti ono što im ne treba. Besplatna posudba knjiga u Lecceu traje do konca listopada, nakon čega će mobilni knjižničari iz dvije države svoja iskustva predstaviti u knjižici na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku.

 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja