Nedjelja, 26. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Good food festival Dubrovnik: Dubrovačka trpeza na Stradunu

10.10.2014.


Turistička zajednica grada Dubrovnika osmislila je i realizirala novu gastronomsku manifestaciju kao svojevrsnu dopunu turističkoj ponudi grada u jesen. O tome su na konferenciji za novinare govorili  Milan Perić, pročelnik Ureda za gospodarstvo, turizam i more Grada Dubrovnika Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Blaženka Kordić Aleksić koordinatorica u odjelu za razvoj turističkog proizvoda i Lucija Tomašić, dipl.slastičarka.

 

 

 

Prvi put krajem listopada ove godine Dubrovnik će ponuditi gastronomski festival „Good Food Festival Dubrovnik 2014“ koji će se održati od 23. do 26.listopada. Obogaćenje ponude krajem listopada koji je i inače bio mjesec gastronomskih događanja bilo je glavnim motivom osmišljavanja i organiziranja ovakvog događanja.

 

 

 

Blaženka Kordić Aleksić predstavila je iznimno bogat i raznovrstan program festivala. Kroz četiri dana organizirat će se više prezentacija kulinarskih specijaliteta tipičnih za naše podneblje, kuharica na engleskom jeziku, programa za djecu, kušanje regionalnih vina, kulinarske radionice, te ostali programi poput „večere s poznatim chefom“ na kojoj gostuje poznati hrvatski chef Mate Janković, radionice pripremanja dubrovačkih gulozeca, posebni jelovnici u dubrovačkim restoranima, „Eat&Walk“ gastro ture, „Sweeth touth map“ – mapa za sladokusce  i druga iznenađenja.

 

 

 

Program festivala Good Food Dubrovnik 2014 uključit će i projekcije filmova s temom hrane, a jedan od glavnih događaja bit će tradicionalna „Dubrovačka trpeza“ na Stradunu 23. listopada čime i započinje ova nova gastronomska manifestacija. Festival će se zaključiti u nedjelju 26. listopada cocktail – showom dubrovačkih barmena ispred Crkve svetog  Vlaha.

 

 

 

Oblikovanje vizualnog identiteta za manifestaciju Good Food Festival  kao i svih promotivnih amterijala povjereno je Studiu Joy in Design, autorice Katije Živković.

 

 

 

O projektu „Dubrovačka trpeza“ koji se odvija ove godine po peti put govorio je Milan Perić isitičući kako je riječ o svojevrsnoj zahvali svim Dubrovčanima na uspješnoj turističkoj sezoni. Duž Straduna u četvrtak 23. listopada bit će postavljeni stolovi na kojima će se predstaviti ponuda velikog broja dubrovačkih hotela i restorana, konavoskih i peljeških vinara, pekara i slastičara, kao ugostitelja iz šire dubrovačke regije. Sredstva uprihodovana prodajom bonova za kušanje hrane i vina prezentiranih na dugačkoj trpezi postavljenoj na Stradunu, kao i prošlih godina namijenjena su u humanitarne svrhe.

 

 

 

 

Direktorica Romana Vlašić istaknula je važnosti međusobne suradnje svih pružatelja ugostiteljskih usluga i brojnih drugih sudionika projekta Good Food Festival koja je rezultirala ovim iznimno zanimljivom manifestacijom. Istaknula je i činjenicu da je Dubrovnik od početka godine stalno ostvaruje povećanje od dvanaest posto u dolascima i devet posto u noćenjima , te da ćemo 25.listopada prigodno obilježiti i povijesno ostvarenje od tri milijuna turističkih noćenja u našem gradu.

 

 

 

Na kraju konferencije za medije ponuđene su slatke delicije mlade slastičarske majstorice Lucije Tomašić s diplomom vodeće svjetske kulinarske škole „Le Cordon Bleu“ u Londonu. Lucijinom kreativnošću osmišljene su i ponuđene slastice s daškom dubrovačke tradicije -izbor pralina i kolača s mediteranskim okusima  - praline s ružmarinom i lavandom, torta sa smokvama i čokoladom, kolač od limuna, bademovi štapići, puslice s rogačem i narančom, tart sa orasima i karamelom, starinska rolada sa orašastim plodovima i suhim voćem.

 

 

 

Turistička zajednica grada Dubrovnika jedan je od finalista u akciji nagrađivanja izvrsnosti i dostignuća u turizmu za nagradu Inovacija godine koju u suradnji sa sustavom turističkih zajednica provodi Hrvatska turistička zajednica. Cilj ove akcije je stvoriti "sliku" o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji i prepoznati turistički subjekt ili organizaciju koja ima najinovativniji proizvod, uslugu ili proces u turizmu, što znatno doprinosi turističkom iskustvu destinacije. Proglašenje pobjednika održat će se u sklopu Dana hrvatskog turizma 17. listopada 2014. u Opatiji. 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja