Petak, 28. veljače 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

„Vidi i klikni“ – djeca učila o sigurnom sudjelovanju u prometu

14.10.2014.


Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u suradnji s HAK-om, u dječjem vrtiću „Palčica“ u Dubrovniku, održali su danas, 14. listopada, prezentaciju edukativnog programa za sigurnost djece u prometu pod nazivom „Vidi i klikni“.

 

 

 

Radi se o programu koji kao metodu učenja koristi rad, igru i osobno iskustvo – pokazivanjem i vježbanjem, a odvija se uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanja i električnog automobila kao kulise. Program „Vidi i klikni“ je usmjeren na usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o sigurnom načinu ponašanja djece u prometu u svojstvu pješaka ili suputnika u automobilu.

 

 

 

Djeca su na praktičan način imala priliku učiti o pravilnom korištenju nogostupa, sigurnom prelasku preko raskrižja i ceste, riziku prolaska ceste između parkiranih vozila te o propisnom i sigurnom sjedenju u vozilu i korištenju sigurnosnih pojasa,  a simulirana im je i posljedica neupotrebe sigurnosnih pojaseva u slučaju naglog kočenja prilikom vožnje u automobilu.

 

 

 

Mališani su oduševljeno pratili edukaciju, ali i aktivno sudjelovala u vježbi. Također, samo druženje su pratili i ravnateljica te tete iz vrtića, a zajednički zaključak je kako je ovakav način učenja, kroz pokazivanje i vježbanje, najbolji način za pripremu djece za sigurno sudjelovanje u prometu.

 

 

 

Ovaj edukativni program nastavlja se i sutra za djecu iz dubrovačkih vrtića, dok će se za djecu iz vrtića s područja Ploča  edukacija održati u četvrtak, 16. listopada.  

Najčitanije (7 dana)

Obnova dokumentacije korisnika prava Odluke o socijalnoj skrbi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja