Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Rekontrukcija tvrđave Imperijal do polovice 2016. godine

25.10.2014.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u društvu pročelnika nadležnih upravnih odjela, gradskog pravnika Daria Obradovića i predsjednika Uprave Vodovoda Dubrovnik d.o.o. Pera Miškovića održao je radni sastanak s timom tvrtke Razvoj golf d.o.o. predvođenim prokuristom Ivanom Kusalićem.

 

 

 

 

 

 

Kako se navodi u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave,  arhitekt Željko Peković uvodno je održao prezentaciju Nacrta idejnog rješenja rekonstrukcije tvrđave Imperijal, što je obveza investitora projekta golfa na Srđu. Prema idejnom rješenju Muzej Domovinskog rata protezat će se na dvije etaže i na 1700 metara kvadratnih, umjesto izvorno predviđenih tek 311 metara kvadratnih.

 

 

 

 

 

Idejno rješenje previđa i dodate sadržaje primjerene velikom broju posjetitelja, a za projekt, rečeno je, zatražene su konzervatorske smjernice. Prema procjeni investitora, kompletna rekonstrukcija tvrđave, čija se ukupna vrijednost kreće do čak 100 milijuna kuna, bit će završena u prvoj polovici 2016. godine.

 

 

 

 

 

Zbog nužnosti premještaja odašiljača iz prostora tvrđave u neposrednu blizinu gradonačelnik Vlahušić na sebe je preuzeo koordinaciju razgovora s tvrtkom Odašiljači i veze d.o.o., Ministarstvom kulture i Ministarstvom pomorstva prometa i infrastrukture, od kojih bi se prvi trebao održati u najskorije vrijeme.

 

 

 

 

Predsjednik Uprave Vodovoda Pero Mišković izvijestio je prisutne da je Vodovod održao niz sastanaka i poduzeo sve potrebne radnje u svrhu rješavanja pitanja vodoopskrbe za područje Srđa.

 

 

 

 

Grad Dubrovnik napravio je sve predradnje nužne za ishođenje lokacijske dozvole za prometnicu od Bosanke do tvrđave Imperijal u dužini od 2,8 kilometara te prometnice od Bosanke do JTC-e u dužini od 1,2 kilometra, dok će Razvoj golf u cijelosti osigurati imovinsko-pravne odnose, koje će prenijeti u vlasništvo Grada.

 

 

 

 

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako je interes Grada Dubrovnika osiguravanje što više javnih sadržaja na platou Srđa. Napomenuo je da uz Ugovor o koncesiji postoji  i zaključak donesen uz UPU, a kojim se Grad obvezuje se da neće preuzeti obveze radi izgradnje infrastrukture u iznosu koji je viši od naplaćenog komunalnog doprinosa niti će iz proračuna financirati izgradnju, uklanjanje i izmještanje komunalne infrastrukture u iznosu višem od komunalnog doprinosa naplaćenog od investitora.

 

 

 

 

Obje strane su istaknule potrebu za održavanjem radnih sastanaka na mjesečnoj razini, a sve u cilju nesmetanog odvijanja projekta u skladu s predviđenim rokovima. 

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja