Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Vlahušić s taksistima o njihovim problemima i cijenama

05.11.2014.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je danas vršitelja dužnosti predsjednika Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Boža Miletića. Na sastanku se razgovaralo o izmjenama i dopunama Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu koje su usvojene a posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, a prema čijoj odredbi je za Dubrovčane određena posebna, niža, cijena vožnje.

 

 

 

 

Božo Miletić je iznio stav prema kojem su taksisti spremni domaće stanovništvo voziti uz popust uz iznimku noćnih vožnji što gradonačelnik Vlahušić nije prihvatio kazavši kako je odluka Gradskog vijeća obvezujuća. Predložio je da se nakon početka praktičnog provođenja ove odredbe u razdoblju od jednog do tri mjeseca napravi temeljita analiza. Ako se pokaže da veliki broj Dubrovčana koristi popust Grad je spreman na korekcije u vidu dodatnog smanjenja godišnje koncesijske naknade.

 

 

Grad Dubrovnik, rekao je Vlahušić, posebno će inzistirati na provođenju odredbi koje se odnose na starost vozila i životnu dob nositelja licence. Istaknuo je autotaksi prijevoz nije tek povremena djelatnost koja omogućuje nositelju licence da ima drugo radno mjesto. Nužno je, kazao je također, ustrojiti jedinstveni radio taksi centar i broj telefona putem kojeg će domaće stanovništvo i posjetitelji moći naručiti prijevoz.

 

 

Božo Miletić je u ime autotaksi prijevoznika, članova Udruge, izložio i neke druge probleme koje taksisti imaju te su u konstruktivkom razgovoru razmatrana moguća rješenja. Razgovaralo se i pooštrenju sankcija koje prema novoj Odluci mogu rezultirati privremenim oduzimanjem dozvole u trajanju od 7, 15 ili 30 dana.

 

 

Miletić je gradonačelniku najavio izradu kodeksa ponašanja koji će definirati i sankcije za manje prekršaje. Udruženje je, kazao je Miletić,  započelo projekt izrade aplikacije za pametne telefone putem koje će građani biti u mogućnosti naručiti uslugu bez poziva. 

 

 

Podsjetimo,  novi cjenik za građane koji na snagu stupa prvim danom 2015. godine predviđa startnu cijenu od 18 kuna, a prema tarifi za svaki prijeđeni kilometar naplatit će se šest kuna. Pogodnost će imati domaće stanovništvo s prebivalištem na području Grada Dubrovnika, uz predočenje odgovarajuće iskaznice.

 

 

Riječ je o tzv. 'Tarifi br. 2' koju će građanima morati omogućiti svi taksisti, a oni koji se ne budu pridržavali tog pravila bit će kažnjeni privremenim oduzimanjem dozvole u trajanju od sedam, 15 ili 30 dana što uključuje i zabranu korištenja autotaksi stajališta.

 

Najčitanije (7 dana)

U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja