Srijeda, 2. prosinca 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dubrovačka kartica se širi i na Konavle

06.11.2014.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, voditelj projekta Dubrovačke kartice Tonči Daničić i direktor JP Libertas Đuro Deranja održali su  prvi radni sastanak s predstavnicima Općine Konavle oko širenja ponude DU Carda na područje Općine.

 

 

 

 

 

 

Kako se navodi u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave, Dubrovačka kartica od uvođenja 2010. godine ostvaruje sve bolje rezultate, a plan Gradske uprave je u ovaj jedinstveni paket već za iduću turističku sezonu, uz Rezervat Lokrum i Arboretum Trsteno, uključiti baštinsku i kulturnu ponudu Općine Konavle.

 

 

 

Dogovoreno je kako će Općina u najskorijem razdoblju definirati tzv. 'paket Konavle' i dostaviti ga Gradu, a taj korak pratit će i predstavljanje projekta konavoskim gospodarstvenicima i dionicima turističkog sektora, koji bi po uzoru na dubrovačke svim kupcima kartice osiguravali različite popuste na svoje proizvode i usluge. U cijenu trodnevne i sedmodnevne kartice bit će uključen i prijevoz autobusima JP Libertas.

 

 

Širenjem na područje Županije, odnosno povijesno područje bivše Dubrovačke Republike, Dubrovačka kartica postala bi destinacijska kartica što bi u konačnici, uz afirmiranje nedovoljno iskorištenih potencijala povijesno-kulturne ponude, doprinijelo i disperziji turističkog prometa te oslobađanju uže gradske jezgre Dubrovnika velike koncentracije turista.

 

 

 

Podsjetimo, Du Card omogućava razgledavanje kulturne i spomeničke baštine u vlasništvu Grada Dubrovnika, te vožnju javnim gradskim prijevozom. Uključeni su i dodatni popusti pri kupovini koje nudi čak 80 poduzetnika, a poklon kupcima je turistički vodič na 150 stranica. Karticu je moguće kupiti on-line ili na čak 55 mjesta u Dubrovniku.   

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja