Nedjelja, 7. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: O zmajevima i njihovim problemima - nova knjiga za djecu Renate Zlatković

07.11.2014.


Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa SLAGALICA i Dubrovačke knjižnice Dubrovnik organizirali su u čitaonici Narodne knjižnice Grad u četvrtak navečer 06.11.2014 godine predstavljanje knjige Renate Zlatković “O zmajevima i njihovim problemima“ 

To je novo djelo za djecu dubrovačke spisateljice Renate Zlatković i ukupno osma koju je autorica napisala. U knjizi se  Mladi zmajevi pojavljuju  u četiri priče i drami, koje su veoma slojevite i nude mogućnost ponavljanja čitanja i otkrivanja novog. Temeljeno na humanim vrijednostima u ovoj nadasve zanimljivoj knjizi spisateljica brižno podupire djecu u razvijanju njihovog vlastitog identiteta ističući da zmajevi, kao simbol mudrosti i moći, podučavaju čitatelje u uočavanju problema, te suočavanju s tim istim problemima. Poruka svake od ovih priča jest kako bilo koji problem zapravo ima i jednostavno rješenje. 

Da je ova knjiga razumljiva i poučna istaknula je u njenoj recenziji Jadranka Zlošilo. Zapisala je: - Vjerujem da će mladi čitatelji prepoznati mudre poruke zmajeva i kraljevne Viole te kako će svakim novim čitanjem istraživati i otkrivati nove tajne kvalitetnog, ispunjenog življenja. 

Uz autoricu, u promociji su sudjelovale: Marina Kljunak Čuikin,  Ankica Ćuić, Marija Đanović, te Lutkarska družina OŠ Lapad – PŠ Montovjerna  Ivona Caput,  Nika Crnčević,  Ana Lea Herceg,  Mara Klaić, Neva Ljepava,  Matea Oblizalo s voditeljicom Ivanom Radaljac. Ova lutkarska skupina je zanimljivom predstavom dočarala i oduševila sve prisutne a naročito najmlađe posjetitelje promocije. Koliko je zapravo bilo zanimljivo družiti se sa likovima iz knjige „O zmajevima i njihovim problemima „ kako odraslima tako i najmlađim posjetiteljima među kojima su bili i učenici 3A razreda OŠ Župa dubrovačka sa svojom učiteljicom Ankicom Ćuić a koja je na veoma zanimljiv način u budućim čitateljima ove knjige potaknula želju da je pročitaju što prije. 

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji koju je za ovu prigodu izradio Vedran Levi. 

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja