Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Radionica o razvoju, edukaciji i promociji ruta kulturnog turizma

10.11.2014.


U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, a o okviru projekta HERA u hotelu Vila Neretva u Metkoviću održana je radionica na temu „Razvoj, edukacija i promocija ruta kulturnog turizma na jadranskom području“.

 

 

 

Sudionike radionice uvodno je pozdravila zamjenica župana Marija Vučković te im zaželjela uspješnu radionicu sa kvalitetnim zaključcima.

 

 

 

U okviru radionice održana je prezentacija projekta HERA te su izloženi projektni ciljevi i aktivnosti, a posebna pažnja se obratila na razvoj i promociju ruta kulturnog turzima koje su planirane u okviru projekta.

 

 

 

Opći cilj HERA projekta je razviti zajedničku prekograničnu platformu za upravljanje  održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu, a u tu svrhu planirano je razvijanje 12 ruta kulturnog turizma koje će sadržavati kulturno-turističke atrakcije, gastro ponudu, smještaj i ostale usluge.

 

 

 

Uslijedila je prezentacija Franice Miloš iz DUNEA-e koja je govorila o dosadašnjim iskustavima u provođenju projekata iz oblasti kulturnog i ruralnog turizma na području Dubrovačko-neretvanske županije. Turistička cesta „Pelješac vinsko carstvo“, turistička cesta za dolinu Neretvu koja je u izradi, promocija tradicijskih proizvoda – dubrovačkog sira i pršuta, suhih smokava, arancina, broštulanih mjendela, zatim organizacija i održavanje regionalnog festivala vina „Dubrovnik FestiWine“, samo su neki od uspješnih primjera promocije koji su prezentirani na radionici.

 

 

 

Vjekoslav Vierda, stručnjak i poznavatelj suodnosa kulture i turizma, održao je prezentaciju na temu „Kako razviti, održati i promovirati proizvod/rutu kulturnog turizma?“

 

 

Kroz raspravu i popunjavanje upitnika sudionici radionice pridonijeli su svojim iskustvom, stručnošću i idejama razvoju novih proizvoda/ruta kulturnog turizma koje potiču iz lokalnih priča, a kroz provedbu projekt HERA, u budućnosti mogu biti prinačene u nove i održive kulturne rute jadranskog područja.

 

 

 

U sklopu realizacije projekta HERA u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predviđena je rekonstrukcija i obnova zgrade Doma kulture u Pločama, gdje će biti otvoren Centar za selektivne oblike turizma u kojemu će turisti i svi zaniteresirani moći saznati sve potrebne informacije o turističkoj ponudi u dolini Neretve.                                                                                                               

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja