Nedjelja, 31. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Postrojavanje vojnih obveznika u Gospinom polju

15.11.2014.


Ministarstvo obrane i Oružane snage RH organizirali su u subotu, 15. studenoga 2014. na stadionu u Gospinom polju u Dubrovniku jednodnevno postrojavanje pješačke bojne pričuvnog sastava Oružanih snaga RH.

 

 

 

 

Kako ističu iz MORH-a, angažiranjem pričuvnog sastava osigurat će se ukupna obrambena sposobnost Oružanih snaga RH za provedbu redovnih i izvanrednih zadaća, te će se na taj način podići i sposobnost reagiranja na razne opasnosti i prirodne katastrofe u Republici Hrvatskoj. Osnivanje pričuvnog sastava Oružanih snaga RH provodi se u nekoliko faza, a u prvoj fazi, za potrebe popune jedne pričuvne bojne, postrojavanje razvrstanih pričuvnika organiziralo se u Osijeku i Dubrovniku.
 

 

 

 

Svečanom postrojavanju 1. pješačke pričuvne bojne prisustvovali su dužnosnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH predvođeni general bojnikom Matom Ostovićem, pomoćnicom ministra obrane Sunčanom Vukelić i pukovnikom Antom Fragićem koji je i zapovijedao bojnom.

 

 

 

 

Kako je na postrojavanju naglašeno, od 651 pozvanog vojnog obveznika, vojnoj smortri su se odazvala 602 a obveznika, dok ih se tridesetak ispričalo, a što je ukupno gledano predstavlja veliki odaziv.

 

 

 

FOTO: dubrovnikpress.hr

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja