Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Održana pokazna vježba u Moluntu

20.11.2014.


Županijski operativni centar za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji organizirao je pokaznu vježbu intervencije kod iznenadnog onečišćenja mora „Molunat 2014.“
 

Scenarij  vježbe, na kojoj je nazočio i zamjenik župana Davorko Obuljen kao zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje DNŽ,  započeo je brodom koji se pored Molunta išao skloniti od olujnog juga te je tom prilikom na stijenama probio tank s gorivom. Pristupilo se ograđivanju prostora oko broda te upotrebi raspršivača (dispezanta) kako bi se saniralo onečišćenje. Također, scenarij je sadržavao i pronalazak lešine dupina u istoj uvali te proceduru predviđenu za postupanje s njome.
 

Nakon vježbe održana je i sjednica ŽOC-a na kojoj se razgovaralo o svim njenim dijelovima. Zaključeno je kako je došlo do znatnih poboljšanja u komunikaciji svih nadležnih u odnosu na prethodne vježbe, a razgovaralo se i o kvaliteti te količini potrebne opreme za ovakve situacije.

Sudionici vježbe su bili ŽOC Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture – Lučka kapetanija Dubrovnik, Lučka ispostava Cavtat, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik (Županijski centar 112), CIAN d.o.o., Sanitat d.o.o., Javna vatrogasna postrojba Konavle, Općina Konavle, Županijska lučka uprava Dubrovačko-neretvanske Županije, brod Plovput d.o.o. te plovilo Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Pomorska policija – tip C.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja