Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Zabranjeno pušenje diglo na noge Dubrovčane svih generacija

23.11.2014.


Zabranjeno pušenje, vesela sarajevska ekipa nakon niza koncerata diljem regije  i inozemstva ponovno je sinoć zasvirala u Culture Clubu Revelin i naravno dignula na noge dubrovačku publiku.   

 

 

 

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji Dina Avdića.

 

 

Inače, Zabranjeno pušenje je jedna od najpopularnijih punk-rock grupa iz Bosne i Hercegovine.  Grupa je nastala 1980. godine u Sarajevu kao klasičan "garage" bend sastavljen od srednjoškolaca koji su zajedno išli u sarajevsku II. gimnaziju i dijelili istu ulicu. Njihova lirika i muzika su na najrealniji način prikazivali život u Sarajevu tokom osamdesetih godina. Grupa je bila proizvod pokreta Novi primitivizam ili New primitives kao jedan jedinstveno bosanski i jedinstveno sarajevski umjetnički smjer. Četiri godine kasnije snimaju svoj kultni album Das ist Walter”.Tada nitko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o regijskoj sceni. Tri desetljeća kasnije Pušenje objavljuje svoj deseti studijski album pod nazivom “Radovi na cesti”, a odličan prijem prva dva singla – “Boško i Admira” i “Ti voliš sapunice” – potvrdili su da su i dalje jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene.
 

 

 


Sarajlije koje su se glazbom počele baviti kao srednjoškolci, odmah su privukli pažnju i publike i medija. Da su ovi okviri nesumnjivo nadmašeni dokazuju i koncertne dvorane koje članovi grupe Zabranjeno pušenje i danas, trideset godina kasnije, pune širom regije a i vani , kao i hitovi ( „ Pišonja i Žuga, „Raja iz Sarajeva“, „Možeš imat moje tijelo“, "Jugo 45", "Poso, kuća, birtija"“Šeki is on the road again”, "Karabaja" “Zenica Blues” i mnogi drugi) koje uglas na koncertima pjeva publika svih generacija!

 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja