Subota, 11. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Talijani s broda Covour kod Župana

24.11.2014.


Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Davorko Obuljen i pročelnik za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić primili su izaslanstvo talijanskog ratnog broda ITS CAVOUR

 

 

 

Na samom početku Župan je izaslanstvo upoznao sa povijesnim, kulturalnim i gospodarskim značajkama Dubrovačko - neretvanske županije.

 

 

 

Admiral ratnog broda CAVOUR Andrea Gueglio zahvalio se Županu na gostoprimstvu te je izrazio želju za jačanjem prijateljstva između Hrvatske i Italije.
 

 

 

Sastanku je nazočila i veleposlanica Emanuela D'Allesandro naglasivši dobru dosadašnju suradnju Italije s Dubrovačko - neretvanskom županijom i Republikom Hrvatskom.
 

 

 

Naime, ovo je prvi put da je „Cavour“ u Dubrovniku, ali i prvi put da je uplovio u Jadran. Ovo je najveći ratni brod izgrađen u Italiji nakon Drugog svjetskog rata. Puna istisnina mu je 27 500 tona, dužina  244 metra, širina 39 metara, gaz 7,6 metara, a pogone ga četiri plinska turbomotora. Porinut je u srpnju 2004., u floti talijanske ratne mornarice je od 2008. godine, a u prvoj misiji je sudjelovao u siječnju 2010. godine kada je pomagao stradalima u potresu na Haitiju.

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja