Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Planinarski križni put od Orašca do Katedrale

09.11.2013.


Planinarski križni put (PKP) organizira se prvi put u Dubrovačkoj biskupiji od Orašca do dubrovačke katedrale brdskim stazama u duljini od oko 30 kilometara u subotu, 9. studenog i nedjelju, 10. studenog.

Polazak je u subotu, 9. studenog u 8 sati iz svetišta Gospe od Orašca prema Osojniku gdje će biti organiziran objed, zatim se ide prema Novoj Mokošici. U školskoj dvorani bit će organiziran smještaj, večera, misa, zabavni program i spavanje.

Drugog dana u nedjelju, 10. studenog kreće se iz Mokošice preko Nuncijate do Srđa gdje će biti objed, a zatim se spušta do Grada gdje će u 18 sati svi sudionici slaviti misu u katedrali.

Na prvom planinarskom križnom putu sudjelovat će animatori i volonteri koji su se prijavili za Susret hrvatske katoličke mladeži, a pridružit će im se i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Sudjelovati mogu i drugi mladi do 30 godina, a trebaju se prijaviti do 5. studenog župnicima ili župnim koordinatorima ili Uredu za mlade Dubrovačke biskupije (mladi2014@gmail.com). Podršku ovom prvom dubrovačkom PKP-u dat će i skupina mladih iz Udruge „Ekosspiritus“ iz Zagreba koji će s dubrovačkim maldima sudjelovati na cijelom križnom putu.

Planinarski križni putevi organiziraju se već više desetljeća u drugim biskupijama u Hrvatskoj i sudionici ih pamte kao posebno iskustvo molitve, druženja i međusobnog upoznavanja, te im se rado ponovno vraćaju. Pokretanjem PKP-a u Dubrovniku želi se i dubrovačkim mladima pružiti prigoda za jedno tako nesvakidašnje iskustvo. 
 

Za sve sudionike PKP-a bit će organiziran prijevoz s novog kolodvora do Orašca u 7.30 sati. Za one koji dolaze iz Korčulanskog i Pelješkog dekanata organizirat će se prijevoz iz Orebića, kao i povratak u nedjelju 10. studenog. Korčulanski dekanat dolazi u Orebić trajektom u 5.30 sati s Korčule.

Ako vrijeme bude loše, PKP se NE odgađa.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja