Utorak, 22. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

U dječjem naguravanju kišobran završio djevojčici u oku, bori se za život

26.11.2014.


Sedmogodišnja djevojčica, učenica 1. razreda Osnovne škole "Vjekoslava Paraća" u Sv. Kaju, s teškim i po život opasnim ozljedama je prebačena u splitsku bolnicu na Firulama gdje joj se liječnici bore za život.  

 

 

 


Službenih informacija još nema, no prema neslužbenoj verziji stravična se nesreća dogodila u školi u ulici Dudini 17, na malom odmoru između dva školska sata, oko 9.30 sati, kada je u igri tijekom koje je bilo i naguravanja, djevojčici metalni vrh kišobrana prošao kroz oko, potom probio mozak, te slomio lubanju! Onesvijestila se i pala na pod, a liječnici Hitne pomoći su je po dolasku odmah reanimirali.

 

 

 

Potom je kolima Hitne pomoći prevezena u KBC Firule, te smještena na Odjel jedinice intenzivnog liječenja. Kako bi se što prije oporavila, liječnici su je stavili u stanje inducirane kome, te priključili na respirator. Prve prognoze nažalost ne daju previše optimizma kako će 7-godišnjoj učenici uspjeti spasiti oko. Zbog težine stanja i zadobivenih ozljeda, još se čeka s operativnim zahvatom na mozgu. 
 

 

 


U međuvremenu, škola je prekinula nastavu i o strašnoj nesreći obavijestila roditelje, te Ministarstvo obrazovanja koje će u OŠ "Vjekoslava Paraća" poslati stožer za krizne situacije...

 

 

 

 

www.dalmacijanews.hr

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Na području DNŽ preporučena četiri klastera udruženih turističkih zajednica


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja