Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Počeo Planinarski križni put

09.11.2013.


Molitvom prve postaje križnog puta pred Svetištem Gospe od Orašca započeo je u subotu, 9. studenog prvi Planinarski križni put (PKP) u Dubrovačkoj biskupiji na kojem sudjeluje veliki broj mladih, a predvodi ga dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Obraćajući se na početku sudionicima PKP-a biskup ih je pozvao na odgovornu slobodu, te pozdravio one najzaslužnije za organizaciju ovakvog puta u biskupiji: don Hrvoja Katušića, don Marina Lučića, Anu Marčinko, dubrovačke animatore kao i skupinu mladih iz Udruge „Ekosspiritus“ iz Zagreba koji su došli dati podršku dubrovačkom PKP-u. Također je pozdravio članove Gorske službe spašavanja, ekipu Hitne pomoći i policajce Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koji će biti u pratnji ovog događaja. Božji blagoslov na PKP-u poželio je svima i župnik u Orašcu fra Ivica Karatović.

Sudionici prvog Planinarskog križnog puta u Dubrovačkoj biskupiji tijekom dva dana prijeći će, uz molitvu i pjesmu, oko 30 kilometara brdskog puta, svakog dana oko 15 kilometara, te će se na kraju spustiti do dubrovačke katedrale gdje će slaviti misu.

Na PKP-u sudjeluju mladi koji su se prijavili za volontiranje na Susretu hrvatske katoličke mladeži, ali i ostali mladi Dubrovačke biskupije koji su se željeli pridružiti. Mladi su iz Orašca krenuli prema Osojniku, odakle će nastaviti prema Novoj Mokošici. U školskoj dvorani prvoga dana navečer bit će organiziran smještaj, misa, zabavni program i spavanje. Drugog dana u nedjelju, 10. studenog kreće se iz Mokošice preko Nuncijate do Srđa, a zatim se spušta do Grada gdje će u 18 sati svi sudionici okupiti na misi u katedrali.

Planinarski križni putevi organiziraju se već više desetljeća u drugim biskupijama u Hrvatskoj i sudionici ih pamte kao posebno iskustvo molitve, druženja i međusobnog upoznavanja, te im se rado ponovno vraćaju. Pokretanjem PKP-a u Dubrovniku želi se i dubrovačkim mladima pružiti prigoda za jedno tako nesvakidašnje iskustvo.

Šime Zupčić

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja