Četvrtak, 28. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Mirjana Kristović: Pokušavaju mi oduzeti djecu na sve načine

27.11.2014.


Životni horor Mirjane Kristović (35) iz mjesta Grbavac u Župi dubrovačkoj, majke troje malodobne djece, koja je u kolovozu ove godine bila žrtva stravičnog obiteljskog nasilja od strane svoga supruga Ilije, nikako da prestane.

 

 

 

Nakon što je preživjela bestijalan napad pijanog supruga, pa joj je Centar za socijalnu skrb iz Dubrovnika djecu smjestio u Dječji dom “Maslina” u Dubrovniku, te nakon što su joj djecu htjeli poslati u udomiteljsku obitelj u Zagreb, Mirjani je novi šok priređen prije dva dana, tijekom razgovora u dubrovačkom Centru za socijalnu skrb, na koji je bila pozvana. 
 

 

 

– Žele mi djecu uzeti na sve moguće načine. Pravi pakao prolazim otkad sam sa svojom tužnom pričom izišla u javnost. Imam osjećaj da mi se osvećuju zato što sam javnost upoznala s problemima kroz koje prolazim. Na tom razgovoru u utorak u Centru za socijalnu skrb pokazali su mi dopis iz Dječjeg doma “Maslina” u kojemu piše kako su moja djeca izjavila da ih je otac tukao i da su gledali da tuče mene. Po tom dopisu, moje najmlađe dijete, sin od šest godina, izjavio je kako je vidio oca da je meni dao pljusku. To apsolutno nije istina. Jer do napada u noći s 12. na 13. kolovoza Ilija nikada nije digao ruku na mene. Vikao bi po kući, derao se na mene i svoju majku, i to najčešće kada mu ne bismo dale novac za pivo. Ali nikada me nije udario – kazuje Mirjana Kristović u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.
 

 

 

Navodno, prema onome što su doznali u Domu, devetogodišnja kćer je bila izložena fizičkom nasilju od strane oca.



– Po toj prijavi Doma, mala im je rekla da ju je otac znao tako istući da bi joj sva leđa bila crvena i puna modrica i da bi onda ona takva legla u krevet i suzama natopila jastuk. To jednostavno nije istina. Ilija može biti i ovakav i onakav, ali djecu nikada nije udarao. Da ih je udarao, ja bih reagirala i ne bih, po cijenu života, dopustila da tuče djecu. 
 

 

 

Pa da je on nju tukao, netko bi u školi to primijetio i prijavio. Najstariji sin sve je negirao, ali im je onda na kraju, zbog prisile ovih iz Doma, rekao da je otac i njega jednom udario. Nikada djecu nije tukao, vikao bi i mi bismo se sakrili u banj ili WC dok njega ne prođe bijes – govori Mirjana Kristović.
 

 

 



– Djeca su mi rekla da ih u Domu stalno nešto ispituju i da ih prisiljavaju da nešto kažu. Ovi iz Centra za socijalnu skrb na tom razgovoru u utorak rekli su mi da bi mi i prije oduzeli djecu, bez ikakvog postupka, da su znali za ove navode moje djece. Vrše pritisak na djecu i žele mi ih oduzeti. 

Rekli su da su o svemu izvijestili policiju i da će sada policija istražiti cijeli slučaj. Ja im poručujem da želim na poligraf pa nek se dozna prava istina, a ne ove laži koje mi “pakuju” preko moje djece. Ne dam djecu i borit ću se za njih do smrti – uplakana nam je, preko telefona, rekla Mirjana Kristović.
 

 



Po Mirjaninu mišljenju, znakovito je da djeca ovakve navode daju upravo sada, kada je priča procurila u javnost.

– Djeca su već bila sedam mjeseci u sigurnoj kući, zajedno sa mnom. Kako tada psihologinji nisu rekli da ih otac tuče i da gledaju kako tuče mene. S njima je u sigurnoj kući psihologinja razgovarala vrlo često. Nisu ni mogli to reći, jer ih otac nikada nije tukao. I upravo sada, kada sam sve iznijela u javnost, sad djeca ovo izjavljuju. Pokušat ću doći do pravobraniteljice za djecu i tražiti zaštitu za svoju djecu. Da ovo što mi rade nije tužno, bilo bi smiješno – zaključuje Mirjana Kristović.

Vezane vijesti

Mirjana Kristović: Do smrti ću se boriti za svoju djecu

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
POTPISANO: Kreće rekonstrukcija župske škole
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja