Srijeda, 22. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Europska prijestolnica kulture: ZA ŠTO DUBROVNIK?

26.11.2014.


ZA ŠTO DUBROVNIK? akcija je koja je pokrenuta u sklopu pripreme kandidature grada Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Cilj projekta kandidature je svu zainteresiranu javnost povezati i uključiti u zajedničko promišljanje budućnosti Dubrovnika. Može li Dubrovnik kao predstavnik Hrvatske ponijeti naslov Europske prijestolnice kulture 2020. te što na tom putu treba ojačati, promijeniti ili razviti - pitanje je upućeno građanima Dubrovnika. Odgovore na to pitanje ZA ŠTO DUBROVNIK? tražimo s pomoću razglednica koje se nalaze na brojnim lokacijama – u školama, vrtićima, knjižnicama, kafićima… Građani se pozivaju da na njima pišu, crtaju, slikaju i tako prikažu svoju viziju europskoga Dubrovnika budućnosti i zatim ih ubace u za to predviđene kutije.

 

 

 

Grad Dubrovnik je odluku o kandidaturi donio u studenom 2013. kad je na sjednici Gradskog vijeća usvojen Zaključak o prihvaćanju kandidature Grada Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture za 2020. godinu, a potporu su dali različiti dijelovi kulturnoga sektora. Nositelj kandidature je Grad Dubrovnik, ali će projekt uključiti šire područje Dubrovačko-neretvanske županije. Rok za predaju kandidacijske knjige jest 17. travnja 2015., nakon čega će međunarodno povjerenstvo od 12 članova odabrati dva ili tri hrvatska grada koji ulaze u drugi krug natječaja. U 2016. godini bit će odabran jedan hrvatski grad koji će 2020. godine nositi titulu Europske prijestolnice kulture.

 

 

 

Grad koji ponese titulu Europske prijestolnice kulture, tijekom cijele te godine, ali i u razdoblju prije i nakon dobivanja naslova, pokreće i održava niz različitih kulturnih manifestacija i umjetničkih priredbi. Uz kulturni program, fokus je projekta na transformaciji gradova, traženju novih perspektiva razvoja i rješavanju postojećih problema. Iskustvo pokazuje da je to izuzetna prilika za urbanu obnovu, povećanje međunarodnoga profila grada i turističkih rezultata te za otvaranje perspektive razvoja koji se temelji na kulturi, kreativnosti i razvoju kreativnih industrija.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja