Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Prvi Dubrovački zimski festival u 40 dana donosi 127 događanja

01.12.2014.


Program prvog Dubrovačkog zimskog festivala predstavljen je danas u Gradskoj vijećnici. Program Festivala predstavili su gradonačelnik Andro Vlahušić, njegov zamjenik Željko Raguž, direktorica TZGD-a Romana Vlašić i Ivana Medo Bogdanović, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara.

 

 

 

 

 

Tijekom 40 dana, od prve nedjelje adventa 1. prosinca pa sve do 9. siječnja na više lokacija unutar povijesne jezgre, na Pilama, u Luži, dvorani Visia, Kazalištu Marina Držića te brojnim drugim održat će se ukupno 127 programa – od kulturnih, zabavnih, dječjih, sportskih i gastronomskih.

 

 

 

Umjetno nenatkriveno klizalište na Peskariji bit će posebna atrakcija za djecu i mlade, baš kao i top s umjetnim snijegom. Drvene kućice s ugostiteljskim sadržajima postavit će se na potezu od Gradske kavane do Katedrale, kao i na Peskariji. Stradun, ali i brojne druge lokacije, ukrašene su pomno biranim velikim jelkama, a blagdanskomugođaju doprinijet će i potpuno novi rasvjetni elementi.

 

 

 

Bogate programe pripremile su brojne gradske ustanove u kulturi i udruge. Uz Božići sajam u Klarisi i Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda na Pilama, u sklopu Zimskog festivala građani će moći uživati u brojnim glazbenim nastupima, koji će se održavati na Stradunu i u Culture Clubu Revelin. Kulminacija ovih događanja svakako će biti Novogodišnji program na Stradunu.

 

 

 

Gradonačelnik Andro Vlahušić uvodno je kazao kako je puno ljudi radilo na tome da Dubrovnik tijekom zime izgleda ljepše i veselije te je ovaj festival opisao kao pionirski poduhvat usporedivši ga s pokretanjem  Dubrovačkih ljetnih igara prije 65 godina. –'Ovaj festival nije proizvod jedne institucije, ima mozaičku formu, ali je rađen sa željom da se u Dubrovniku događa nešto drugačije', rekao je Vlahušić, otkrivši kako će za programe tijekom zime, odnosno van sezone, Grad i TZGD-a iduće godine nositi budžet od 20 milijuna kuna, te da računaju i na pomoć privatnih partnera – hotelijera, agencija, turističkih djelatnika i Zračne luke Dubrovnik.

 

 

 

Za iduću godinu najavljen je i prvi dubrovački Festival svjetla, Lazareti festival, a u paket 'Zima' uključit će se i Festa Svetog Vlaha i Karneval fest. Cilj je, otkrio je Vlahušić, u periodu od 1. studenog do 31. ožujka ostvariti do 500.000 noćenja i 150.000 dolazaka.

 

 

 

Želju da Zimski festival postane tradicija, da se konceptom i programima širi i razvija podržava i Ivana Medo Bogdanović. –'U programu je malo događanja koja su nastala samo zbog festivala, ali činjenica da ih je 127 dovoljan je odgovor onima koji tvrde da se u Dubrovniku tijekom zime ništa ne događa', istaknula je. Bogdanović se slaže i s idejom o snažnijem uključivanju privatnih partnera, a sve kako bi se Grad pretvorio i u destinaciju koja se rado posjećuje i zimi. –'Grad mora živjeti sva četiri godišnja doba, a za to je nužan zajednički angažman'. 

 

 

 

Direktorica TZGD-a Romana Vlašić iz programa je izdvojila već tradicionalni Torta party koje i ove godine ima humanitarni karakter, a održat će se 13. prosinca. Posebno atraktivna bit će i Božićna bajka uz 1000 poklon paketića namijenjenih djeci, a novost je i 'DuRun10K' – prva novogodišnja ulična trka.

 

 

 

Dubrovački zimski festival projekt je Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika i ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre.

 

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja