Nedjelja, 31. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Predstavljena knjiga "Ma koji život, ma koji teatar" Mani Gotovac

11.12.2014.


Mani Gotovac održala je promociju svoje nove knjige "Ma koji život, ma koji teatar" ove srijede, 10. prosinca, u čitaonici Narodne knjižnice Grad.

 

 

 

Autorica ističe kako knjigu čine hibridni zapisi od 1968. do 2013. godine žanrovski neodređeni. Tekst je prožet sjećanjima i fragmentima njezinog profesionalnog rada, a izmjenjuju se autobiografski i dnevnički zapisi, polemike i osvrti na aktualna događanja, kao i novinski napisi i plakati. Glavna tema je strast i ljubav prema teatru.

 

 

Uz Mani Gotovac o knjizi je govorila i prof. dr. sc. Vanda Babić koja je pojasnila kako je naslov knjige proizašao iz Euripidove ‘Elektre’, koja je 1986. u režiji Paola Magellija odigrana u selu Zeljovici blizu Splita, a Gotovac  je noć prije premijere napisala završni monolog za Josipa Gendu koji se u ulozi seljaka zapitao: ‘Ma koji čovjek, koji heroj, kakav Bog’. Babić zaključuje kako je ova knjiga filozofija teatra.

 

 

 

Na predstavljanju knjige sudjelovao je i Đelo Jusić koji je autorici poklonio nekoliko ljubavnih pjesama u izvedbi klape Kaše.





Mani Gotovac svoj je profesionalni vijek posvetila kazalištu: isprva kao kritičarka, potom teatrologinja i dramaturginja, pa naposljetku kao ravnateljica Teatra &TD te prva intendantica hrvatskoga nacionalnog kazališta u povijesti HNK-a u Splitu, pa kasnije i u Rijeci. Ministrica kulture RH imenovala  ju je vršiteljicom dužnosti pomoćnice intendanta za dramski program Dubrovačkih ljetnih igara u listopadu ove godine.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja