Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

Predstavljen program popularne ruralne manifestacije „Mirisi Božića 2014.“

12.12.2014.


Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić i na radnom su sastanku s izaslanstvom udruge „Agroturizam Konavle“ razgovarali o ovogodišnjem programu „Mirisi Božića 2014.“, što je prepoznato kao značajna manifestacija ruralnog turizma.

 

 

 

Predsjednik udruge Ivo Vodopić i tajnik Luka Anđelinić su županu prezentirali  aktivnosti i projekte Udruge u prošlogodišnjem razdoblju za koje su imali potporu Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

-Udruga kontinuirano radi i provodi zacrtani program  kojim želimo educirati naše članstvo, podići naš proizvod na veći nivo i promovirati ovaj kraj.  Pri tome nastojimo da naši projekti  budu od interesa za sve stanovnike konavala koji se bave agroturizmom ili koji su potencijalni novi poduzetnici – istaknuo je Vodopić.

 

 

 

Luka Anđelinić je prezentirao aktivnosti na projektu SUD-SIT kojim se u Konavlima potiče turizam posebnih interesa i uređuje pješačko-biciklistička staza trasom uskotračne željeznice, projekt smeđe signalizacije, koji se provodi u suradnji s Turističke zajednice Općine Konavle, ali i brojne druge aktivnosti koje su se odvijale u protekloj godini.

 

 

 

Županu Dobroslaviću je prezentiran i program Mirisa Božića 2014. koji počinje otvaranjem u Čilipima u nedjelju 21. ovoga mjeseca koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a završava popularnim Festivalom zelene menestre i vina na Grudi 28. prosinca. Novosti u ovogodišnjem programu je i folklorni program te „cavtatska vremeplovna kolenda“, zanimljivi događaj koji će uprizorit znamenite likove iz konavoske povijesti.

 

 

 

Župan Dobroslavić je pohvalio nastojanja Konavljana na svim projektima koje idu u cilju razvoja ruralnoga turizma u Konavlima te dao punu podršku i ovogodišnjim „Mirisima Božića“ i drugim aktivnostima koji će se na tome tragu nastaviti provoditi. Istaknuo je i ulogu Županije u projektu Rural Dubrovnik – Neretva i ustrojavanju tematskih turističkih cesta na Pelješcu i Neretvi i zaključio da bi se za pozitivnim primjerom Konavala trebali povesti i drugi krajevi DNŽ.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja