Subota, 21. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Pokrenut pilot projekt "Edukacijske radionice" o glazbi

17.12.2014.


Dubrovačko-neretvanska županija je u suradnji sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u 2014. godini u osnovnim školama koje nemaju svoja glazbena odjeljenja pokrenula pilot projekt „Edukacijskih radionica“.

 

 

 

 

Dubrovačko-neretvanska županija želi  približiti  glazbena djela i umjetnost u izvedbi dubrovačkih simfoničara najmlađima, upoznati ih sa glazbenim instrumentima, te kroz edukativnu  radionicu  podići razinu svijesti o značenju  Luke i Antuna Sorkočevića, oca i sina, uglednih dubrovačkih diplomata i skladatelja  za cijelu Županiju  i Hrvatsku upoznavajući ih sa njihovim doprinosom i  glazbenom ostavštinom. 

 

 

 

Projekt je započeo 15. prosinca te se realizirao u Osnovnim školama Gruda, Primorje, Slano, dok se u narednim danima očekuje realizacija projekta u Osnovnoj školi Ston i Kuna.

 

 

 

Ovakvi posjeti, ovakvi susreti i ovakav način približavanja učenika  klasičnoj glazbi  nenametljivo, spontano i kroz zabavu,  sigurno je najbolji put  kojim  klasika  dopire  i do ljubitelja drukčije vrste glazbe. 

 

 

 

Dubrovačko-neretvanska županija sa zadovoljstvom planira nastaviti zajedničku suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i slijedeću 2015 godinu, posjetima i edukativnim glazbenim radionicama razveseliti učenike osnovnih škola na području cijele  Županije.

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja