Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Mladen Gojun novi predsjednik dubrovačkog SDP-a

10.11.2013.


Mladen Gojun novi je predsjednik gradske organizacije SDP-a Dubrovnik. Tako su u nedjelju navečer odlučili dubrovački SDP-ovci, te u tajnom glasanju Gojunu dali 74 glasa, a njegovom protukandidatu europarlamentarcu Olegu Valjalu 72 glasa. Na glasanje je znači izašlo 54 posto od ukupno 270 članova stranke u Dubrovniku. 

- Da nisam očekivao pobjedu ne bih se ni kandidirao, kazao je u nedjelju navečer Mladen Gojun, inače umirovljeni policajac i dopisnik dnevne novine "24 sata", dodajući kako njegov izbor nije udarac predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću. 

Podsjetimo, izbori u dubrovačkom SDP-u su raspisani nakon što je Predsjedništvo stranke raspustilo Gradsku organizaciju zbog loših izbornih rezultata te udruživanja s tzv. Dubrovački dogovor.  Nakon toga, dugogodišnja čelnica dubrovačkog SDP-a istupila je iz stranke, te ostala u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika kao nezavisna vijećnica.

Gojun je do raspuštanja bio potpredsjednik dubrovačkog SDP-a, gdje je na neki način djelovao kao oporba politici koju je vodila bivša predsjednica Olga Muratti. U prošlom sazivu Gradskoj vijeća Grada Dubrovnika, kada je SDP sudjelovao u gradskoj vlasti, Gojune je otvoreno izražavao neslaganje s tadašnjom politikom dubrovačkog SDP-a, te je i napustio vijećničke klupe. U novo gradsko vijeće nije ušao, a nakon izlaska Olge Muratti iz stranke, u tom tijelu je ostalo dvoje SDP-ovaca Tatjana Bonačić i Božo Memed.

Prema prvim Gojunovim izjavama, SDP navjerojatnije više neće sudjelovati u radu Dubrovačkog dogovora, već će postati oporba u prvom redu gradonačelniku Andru Vlahušiću, s kojim je SDP predvođen Olgom Muratti vodio gradsku upravu u protekle četiri godine. 

Naglasio je kako je on osobno protiv sudjelovanja SDP-a u Dubrovačkom dogovoru, ali da će o tome konačnu odluku donijeti svi članovi dubrovačke organizacije. Rekao je kako mu je bitno vratiti ugled socijaldemokraciji i SDP-u u Dubrovniku, te da pri tome očekuje pomoć i suradnji svih kolegica i kolega iz stranke.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja