Utorak, 29. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Ravnatelj Lučke uprave DNŽ: Luku Srebreno širimo do proljeća

23.12.2014.


Ovih se dana završavaju radovi na uređenju pristupne ceste i okretišta na mulu u Srebrenom, gdje je napravljeno i istezalište za barke. Investicija je vrijedna 280 tisuća kuna, od čeka je 180 tisuća kuna osigurala Općina Župa dubrovačka, a  Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije 100 tisuća kuna.

 

 

 

 

 

 

- Iako smo proširenje lučkog područja u Srebrenom najavljivali za ovu jesen, vjerujem da će procedura biti gotova do kraja ožujka 2015. godine. Naime, luka Srebreno, dio je „paketa“ od 25 luka s juga Hrvatske koje čekaju zajedničko odobrenje za proširenje, ali su nam se problemi dogodili na Mljetu u Pomeni pa je to zaustavilo procese. Naime, u Pomeni su vlasnici restorana o svom trošku uredili dio rive ispred objekta i sad se ne slažu s činjenicom da to bude lučko područje iako nije njihovo vlasništvo. Nadamo se da ćemo uskoro i s njima naći zajednički jezik kako bi se ta procedura privela kraju, objašnjava ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac.

 

 

 

 

 

 

 

Prema njegovim riječima luka Srebreno će se širiti do mulića, preko kanala, a planira se i postavljanje jedne vrste pontona kako bi se osiguralo što više komunalnih vezova. Granica pomorskog dobra prema plaži u Srebrenom koju će uskoro koristiti gosti hotela Orlando i okolnih vila koje bi trebale u bližoj budućnosti biti uređene određena je zakonom i iznosi šest metara od obale.

 

 

 

 

 

 

Srebreno spada u kategoriju luka druge kategorije, pa će se komunalni vezovi plaćati godišnje 100 kuna po metru za vez uz rivu, te 50 kuna po metru na bovi.

 

 

 

Inače, Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije intenzivno radi i na još projekata diljem Županije u prvom redu na uređenju rive u Slanome, što je investicija vrijedna oko 5,5 milijuna kuna. U idućoj godini planiraju krenuti u investiju u Stonu, vrijednu oko 10 milijuna kuna. 

 

 

 

 

 

U planu je i uređenje luke u Tihoj u Cavtatu, nakon što je na nadavnoj sjednici cavtatskog Općinskog vijeća prihvaćena izmjena prostorne dokumentacije koja se odnosi na to lučko područje.  

Vezane vijesti

RAZGOVOR: Ravnatelj Lučke uprave DNŽ Antun Banovac: Želimo uvesti red u župske luke
Od jeseni proširenje operativne obale i naplata vezova u Srebrenom

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja