Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Policija nudi 100.000 kuna za informacije o teškom ubojstvu Splićanke Marijane Jerković

23.12.2014.


Policija je raspisala nagradu u iznosu od 100 tisuća kuna nagrade za informaciju oko ubojstva Marijane Jerković (24) u prostorijama agencije M-Kontakt Trade na adresi Mažuranićevo šetalište u Splitu. Studentica prava radila je kao tajnica u maloj tvrtki koja se bavila prometom nekretnina, a ubijena je 21. siječnja 2002. godine u popodnevnim satima. Marijana je vrlo vjerojatno sama otvorila ulazna vrata svom krvniku, stoga je sasvim sigurno kako ga je poznavala, no njegov identitet gotovo 12 godina kasnije ostaje i dalje nepoznat.  


 

 

 

 

Brutalno ubojstvo potreslo je čitavu javnost jer je nemilosrdni ubojica 24-godišnjakinju najprije onesvijestio, potom joj nožem prerezao vrat od uha do uha. Tako je ostavio na podu, pronađena je tek sutradan u lokvi krvi. 

 

 

 

 

Slučaj je ostao zapamćen i po traljavo obavljenom očevidu jer - koliko god zvučalo nevjerojatno - policija nije zapečatila mjesto ubojstva pa se tako po uredima agencije šetao tko je htio. Usto su inspektori iz čajne kuhinje zaboravili izuzeti skalpel, a kasnije je vještačenje pokazalo prisustvo žrtvine krvi na oštrici. Također je po dolasku tijela na obdukciju, na Marijaninim hlačama ostao krvavi trag žrtve iz drugog slučaja. Listi nelogičnosti pridodana je i činjenica kako je nekoliko mjeseci poslije ubojstva, Marijanina majka dobila račun za njen mobitel koji je formiran nakon njene pogibije...

 

 

 


- U Splitu, 21. siječnja 2002., u prostorijama tvrtke u ulici Mažuranićevo šetalište u Splitu, počinjeno je kazneno djelo teškog ubojstva, iz članka 91. Kaznenog zakona RH, na štetu tada 24-godišnje ženske osobe. Unatoč opsežnom kriminalističkom istraživanju, do danas se nije došlo do saznanja o počinitelju kaznenog djela.

 

 

 

Temeljem članka 78. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članka 116. Pravilnika o načinu policijskog postupanja, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić donio je Odluku o javnom raspisivanju nagrade, u iznosu od 100.000 kuna, za obavijest koja će rezultirati ili doprinijeti otkrivanju i uhićenju počinitelja ovog kaznenog djela. 

 

 

 

 

- Pozivamo sve osobe, koje raspolažu korisnim informacijama, da nam se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr ili osobno, dolaskom u najbližu policijsku postaju/policijsku upravu, odnosno izravno u Službu općeg kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske u Splitu, Trg hrvatske bratske zajednice 9 - poručili su iz splitske policije. 

 

dalmacijanews.hr

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja