Srijeda, 3. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Kreće isplata 1,25 milijuna kuna za umirovljeničke dodatke

22.12.2014.


Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije obavještava kako je krenula isplata umirovljeničkog dodatka za 3214 umirovljenika s područja Županije.




 

Naime, umirovljenički dodatak dobivaju umirovljenici čija mirovina ne prelazi 1500 kuna, a isplaćuje se sukladno podacima dobivenim od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za prosinac 2014. godine.




 

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina,  Orebić, Trpanj,  Lumbarda, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.




 

Umirovljenicima s područja  Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje  iz gradskih proračunskih sredstava,  a  umirovljenicima iz općina: Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka, Mljet i Lastovo,  umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, provodeći tako, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom,  Županijski umirovljenički standard.




 

U proračunu DNŽ u 2014. godini  za provedbu Programa izjednačavanja  umirovljeničkog standarda osigurano je ukupno 1,25 milijuna kuna. Županijski  umirovljenički dodatak kreće se u rasponu od 192 do 960 kuna, ovisno o razvijenosti grada ili općine.   




 

Inače, DNŽ ovaj Program provodi od 2010. godine kada je u proračunu Županije bilo osigurano 700 tisuća kuna. U međuvremenu su proračunska sredstva povećana te u  2014. godini iznose 1,25 milijuna kuna, a to  potvrđuje skrb koju DNŽ pokazuje za umirovljenike.  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja